Taxinævn kritiserer chauffører, der nægter at køre med hunde

Hovedstadens Taxinævn kritiserer taxachauffører, der nægter at tage hunde med. Dansk Kennel Klub oplever problemet et par gange årligt.

Fire gange er byrådsmedlem i Dragør Kommune, Morten Dreyer (DF) blevet kontaktet af hundeejere, der er blevet nægtet at køre med taxa. 

Det var for mange til, at han kunne lade det gå. 

Derfor tog han det op på det sidste møde for Region Hovedstadens Taxinævn, der sørger for tilfredsstillende taxiordning i regionen. 

quote Det sker nogle gange om året, at hundeejere henvender sig med problemet, og så hører vi om det på sociale medier fra tid til anden.

Adfærdskonsulent ved Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen

- Det er lidt af et problem. Jeg hørte om én, der skulle fra Gilleleje til lufthavnen. Hun stod der med flere kufferter, og så havde hun en pekingeser under armen. Men da chaufføren dukkede op, sagde han, at han var allergisk, siger Morten Dreyer. 

Chauffører skal tage hunde med i taxaen

Dansk Kennel Klub fortæller, at også de en gang i mellem får henvendelser fra medlemmer, der bliver nægtet adgang til taxaer, når de har deres hund med. 

- Det sker nogle gange om året, at hundeejere henvender sig med problemet, og så hører vi om det på sociale medier fra tid til anden, siger adfærdskonsulent ved Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen. 

- Rigtig mange mennesker har brug for at blive fragtet fra et sted til et andet med deres hund. Så vi bakker op om de hundeejere, der kommer i den her situation, siger hun. 

Direktør for Dantaxi, John Lindbom har ikke oplevet at få klager fra kunder, der blev nægtet adgang til en taxa på grund af deres hund. 

- Så længe vi ikke får nogle klager, må vi gå ud fra, at folk får deres hunde med, siger han. 

Muligvis afvist af religiøse årsager

Morten Dreyer er overbevist om, at hundejerne afvises af religiøse årsager, da han mener, at muslimer anser hunde for at være urene. 

Taxinævnets medlemmer var enige i, at en religiøs overbevisning ikke kan bruges som undskyldning for ikke at køre med hunde. 

quote - Så længe vi ikke får nogle klager, må vi gå ud fra, at folk får deres hunde med.

Direktør for Dantaxi, John Lindbom

I referatet fremgår det, at Taxinævnet "ser alvorligt på den slags sager", og at man opfordrer kunder til at klage til nævnet, hvis man oplever at blive afvist med sin hund.

Hos Dansk Kennel Klub lægger man op til, at hundeejerne gør sit for at imødekomme taxachaufførerne. 

- Når man bestiller en taxa, kan man notere, at man har hund med. Så sender selskabet ikke en allergiker. Og så kan hundeejerne selvfølgelig godt sørge for, at hunden er ren og pæn og måske endda har et lille tæppe at sidde på, siger Lille Lotte Christensen. 

Taxinævnet besluttede at følge op på sagen ved et senere møde. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere