Stort fald i antallet af konkurser i hovedstaden

Hovedstadsområdet har oplevet et markant fald i konkurser i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Mens flere virksomheder må dreje nøglen om rundt om i landet, så viser nye konkurstal fra analysevirksomheden Experian, at der i hovedstadsområdet er sket et markant fald.

Kigger man på de nøgne tal, viser det nemlig, at antallet af konkurserne i hovedstaden er faldet med 35 procent i november måned sammenlignet med november 2016.

Sidste år var der på samme tidspunkt 570 konkurser, men det tal er nu drattet ned til 366.

- Vi kan se, at 702 virksomheder gik konkurs i november måned. Samme tid sidste år var det tal 959. Det er altså tale om et markant fald. Relativt set ser vi den største stigning i konkurser i Nordjylland, mens det største fald er i Hovedstaden, siger Frode Berg, Managing Director Nordics i Experian.

Selv om tallene i det store billede generelt er positive, så påpeger Dansk Erhverv, at man stadig skal være opmærksomme på, at konkurstallene svinger rigtigt meget i disse år.

- På den baggrund skal man være forsigtig i forhold til at konkludere for hårdt på tallene. I det nordjyske er der også tale om relativt små tal, hvorfor udviklingen ikke bør bekymre voldsomt i det nordjyske. Omvendt oplevede Hovedstaden en pæn stigning i konkurser fra september til oktober, og nu peger pilen altså nedad igen, siger Steen Bocian, cheføkonom i Dansk Erhverv.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere