Stormflodserstatning udskydes igen

De stormflodsramte borgere, hvis huse led store skader ved stormfloden efter decemberstormen Bodil, må væbne sig med endnu en gang tålmodighed i forhold til få en afklaring på en del af deres erstatning.

Det skyldes, at der, efter Folketingets 1. behandling af ændringerne til den nuværende stormflodslov, er stillet en lang række spørgsmål til Erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen (Socialdem.).

Politikerne i Erhvervs- og vækstudvalget ønsker derfor nu en teknisk gennemgang af lovændringerne, og derfor er 2. behandlingen af loven endnu ikke datosat.

"Vi er nødt til at få kigget på de tekniske detaljer i ændringer. Blandt andet skal vi have gennemgået spørgsmålet om selvrisiko. Vi må huske på, at borgerne jo ikke betaler præmie til denne forsikring, så derfor må vi have kigget på, hvor meget det koster de danske forsikringstagere generelt at skulle bidrage til de ramtes selvrisiko", siger udvalgsformand Karin Gaardsted (Socialdem.)

Hun understreger, at forsikringsselskaberne allerede nu er i gang med at udregne og udbetale erstatning til de stormflodsramte efter den nuværende lovgivning.

Foreløbig er der fra Venstres Hans Christian Schmidt et ønske om at udskyde lovens ikrafttrædelse til 1. maj 2014.

Se mere på TV2/Lorry kl. 19.30

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere