Skriger på flygtningevenner: Kun nok i København

Dansk Flygtningehjælp mangler frivillige alle andre steder end København. Det går ud over integrationen, siger organisationen

Der er stor mangel på frivillige i de lokale afdelinger af Dansk Flygtningehjælp. Faktisk melder organisationen om for få frivillige alle andre steder end i København. Konsekvenserne er lange ventelister for flygtninge, der ønsker at blive tilknyttet en mentor, og en masse aflyste arrangementer på grund af for få hænder til at stå for det.

- Vi er ved at lægge sidste hånd på en rekrutteringskampagne, hvor vi søger efter flere frivillige, siger Lone Tinor-Centi, chef for Frivillignet under Dansk Flygtningehjælp.

De frivillige mentorer spiller en vigtig rolle. Ifølge Dansk Flygtningehjælp er det nemlig ofte dem, der åbner døren for flygtninge til dansk kultur og i sidste ende også det danske arbejdsmarked.

Mentorordningen førte til en praktikplads

18-årige Youssef Kollia kommer fra Syrien og har boet i Danmark i 14 måneder. For et år siden blev han sat sammen med den frivillige mentor Susanne Grantzau. Hun har i det forgangne år hjulpet ham med at lære dansk, fået ham ind i et hjælpeforløb på Himmelev Gymnasium og har nu skaffet ham en praktikplads i en digital virksomhed i København.

- Susanne har vist mig, hvordan det er her i dansk kultur. Jeg kommer fra en anden kultur i Syrien, og der er store forskelle mellem her og der, siger Youssef Kollia til TV 2 Lorry.

For Susanne Grantzau er den kulturelle læring gået to veje. Hun har nemlig også fået et indblik i, hvem de syriske flygtninge er.

quote Når man er connected med en dansker, så lykkes tingene

Susanne Grantzau, frivillig mentor

- Vi snakker ikke om indvandrerbander her. Det her er flygtninge, og det er en helt særlig kategori. De vil vildt gerne integreres, og har meget stor respekt for alt det vi og kan her i Danmark, siger hun til TV 2 Lorry.

Derfor håber Susanne Grantzau også, at flere vil melde sig som frivillig flygtningementor.

- Erfaringen viser, at når man er connected med en dansker, så lykkes tingene og døre bliver åbnet, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

krusemyntegade.jpg

playHøjesteret sætter punktum i usædvanlig nabostrid

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere