Sidste chance for billige demobiler

Det kan meget vel være tæt på sidste chance for at spare adskillige tusinde kroner på køb af demobiler. Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har varslet en lukning af det smuthul, der gav bilforhandlerne mulighed for at anvende nye biler som demobiler i en kort periode for derefter at sælge dem med lavere afgifter. Derfor opfordrer bilforhandlere i Hillerød interesserede til at skynde sig, fortæller Frederiksborg Amts Avis.

- Regeringen varsler, at man lukker det hul, hvor man kan registrere en demobil og sælge den billigere efter tre måneder og 3000-4000 kilometer. Skal man finde en bil i en større bilklasse og samtidig spare penge, så er det nok nu, man skal afsted, siger Jacob Jønsson, formand for Hillerød Bilbys forhandlere, som denne weekend har sit årlige åbent hus.
DI Bilbranchen opfordrer skatteministeren til helt at omlægge afgifterne, så de ikke længere er baseret på bilens værdi.
- Det her er endnu en lap på et i forvejen kompliceret og forældet system. Og så gavner det ikke hverken miljø eller sikkerhed. Vi opfordrer derfor på det kraftigste regeringen til at bruge denne anledning til at foretage en omlægning af hele det danske bilafgiftssystem, så danske bilister fremover betaler en løbende teknisk co2-baseret afgift, siger branchedirektør i DI Bilbranchen, Rene Tønder Nielsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere