Sammenbrud i 1813-forhandlinger

Flere måneders forhandlinger om en ny akutordning mellem Region Hovedstaden og de praktiserende lægers organisation PLO kollapsede i eftermiddag.

Forhandlinger er dermed endt uden resultat, og der kommer aktuelt ingen løsning på manglen af praktiserende læger i forbindelse med 1813-ordningen.

1813-telefonen har været et stridspunkt siden oprettelsen af ordningen i januar 2014 - hvor ordningen blandt andet har medført lange ventetider og øget pres på hospitalernes akutmodtagelser.

Stridens kerne er, at lægerne ønsker at stå med ansvaret for ordningen, mens regionen har tilbudt lægerne at være konsulenter på lige vilkår med andre ansatte i akuttelefonordningen. Men ingen af parterne ønskede altså at give sig.

I en pressemeddelelse siger Regionsrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen, at hun er skuffet på borgernes vegne, men stadig fortrøstningsfuld.

- Selvom jeg ærgrer mig over den manglende aftale, er jeg glad for de mange gode forslag, som er kommet ud af forhandlingerne. Derfor vil jeg hurtigt indkalde partierne bag Akuttelefonen 1813 til at se på, hvilke løsninger vi kan sætte i spil. Det handler om svartiderne, men også om at styrke kvaliteten og gøre en indsats for arbejdsmiljøet for de ansatte på Akuttelefonen, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Ifølge PLO-formand Christian Freitag har begge parter været optaget af at finde en løsning til gavn for borgerne.

- Vi har haft en god forhandling i en tillidsfuld tone, og vi forlader hinanden uden at smække med dørene. Vi må dog konstatere, at vi ikke er enige om den overordnede ramme. Vi har tilbudt regionen en helhedsløsning, hvor vi overtager ansvaret for telefonvisitationen og behandling, siger Christian Freitag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

25_seconds

playGamle epidemifilm fundet frem i gemmerne giver coronahåb

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere