Regioner sætter alt ind for at få flere borgere vaccineret

Der skal fart på vaccinationerne, mener Region Hovedstaden.

Nu sætter Region Hovedstaden og Region Sjælland alt ind for at få flere borgere vaccineret.

En af dem, der er klar til at vaccinere langt flere borgere det næste stykke tid, er Ebbe Christensen, der egentlig er pensioneret kirurg, men han er nu klar til at give en hjælpende hånd med i Region Sjælland.

- Nu er det vigtigere end nogensinde at få vaccinationerne til at fungere og få vaccineret så mange som overhovedet muligt. Ellers så kommer vi aldrig ud af pandemien, siger Ebbe Dag Christensen.

Region Sjælland gør klar til at kunne vaccinere op til 55.000 borgere om ugen. I Region Hovedstaden skal der fra 1 december kunne vaccineres 100.00 om ugen. 

Det skal Jan Rasmussen blandt andre sørge for.

- Alt har ikke stået færdigt og klart, vi har hele tiden været udsat for nye udfordringer, som skulle håndteres. Det er jo klaret fint, og vi er kommet videre. Jeg synes også, vi har fået ros for, at vi har kunne håndtere alle de udfordringer, der er kommet, siger Jan Borg Rasmussen, der er vaccinatør i Ballerup.

I Region Sjælland har 655.619 borgere påbegyndt vaccination. Det svarer til 77.8 procent. Lige knap 99.000 borgere har fået første revaccinationsstik i Region Sjælland.

I Region Hovedstaden har 1.4 millioner borgere påbegyndt vaccination. Det svarer til 75.4 procent. Lige knap 175.000 borgere har fået første revaccinationsstik, i Region Hovedstaden i følge Statens Serum Institut.

- Vi knokler på liv og løs med at få ansat og få dem godt introduceret til at vaccinere, så vi ikke kun kan få folk hurtigt vaccineret, men så det selvfølgelig også foregår sikkert og forsvarligt, siger Helene Bliddal Døssing, konstitueret vicedirektør hos Akutberedskabet Region Hovedstaden.

En velkendt bås, for mange danskere.
En velkendt bås, for mange danskere.
Foto: TV2 Lorry

Der bliver i begge regioner åbnet nye vaccinationscentre, og de leder lige nu efter kvalificeret arbejdskraft, så de kan følge med den forhåbentlig øgede efterspørgsel på vaccinationer.

- I de tilbagemeldinger, vi får, der er vores ledere faktisk positive. Vi har stillingerne i opslag, og der ansættes på fuld kraft derude på nuværende tidspunkt, siger Trine Holgersen, der er direktør i det nære sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Ebbe Dag Christensen er glad for muligheden for at bidrage til samfundet. Det er efter hans overbevisning vigtigt, at vi får så mange borgere vaccineret som muligt i Danmark.

- Det er en god opgave, en vigtig opgave. Jeg var pensionist, og jeg ville egentlig gerne lidt i gang igen, siger Ebbe Dag Christensen.

Birgitte Kousgaard fra Roskilde, der fik tredje stik tidligere i dag, er godt tilfreds med oplevelsen. Hun synes, det var et professionelt set-up, hun mødte i dag i Roskilde Kongrescenter.

- Der er ikke nogen særlig smerte forbundet ved det. Man kommer levende herfra, det synes jeg er vigtigt, siger Birgitte Kousgaard.

Målet det næste stykke tid er også klart i Region Hovedstaden:

- Vi vil selvfølgelig gerne løfte opgaven med at tilbyde borgerne, at de bliver vaccineret hurtigst muligt, siger Helene Bliddal Døssing.

_

_


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Corona forside

Her er dagens coronatal

Håndsprit hænder

SSI varsler smittestigning, men hvor klar er vi egentligt?

Respirator

Lige nu er der nul indlagte i respirator - men tallet vil stige, siger overlæge

20210126-163651-L-1920x1215we

Sommerferien er slut for mange: Bringer coronasmitten op


Region Hovedstaden


Forsiden lige nu

Se flere