Region søger patienter og pårørende for at styrke behandling

Både patienter og pårørendes erfaringer skal inddrages i højere grad, hvis samarbejdet mellem hospitaler, praktiserende læger og kommunen skal styrkes.

Der er behov for at styrke samarbejdet mellem kommunen, den praktiserende læge og hospitalet i Region Hovedstaden.

Derfor vil regionen nu inddrage både patienter og pårørende for på den måde at lære mere om, hvordan samarbejdet kan blive styrket.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

- Det kan være en stor opgave som patient og pårørende at navigere mellem hospital og kommune – uanset om der er tale om fysisk eller psykisk sygdom.

- Vi har derfor brug for at få de erfaringer, som patienter og pårørende har, bragt i spil, så vi kan finde ud af, hvor det er, skoen trykker og handle på det, siger regionsrådsmedlem Flemming Pless (S).

Et samordningsudvalg står for at koordinere og udvikle samarbejdet om patienterne, som i deres sygdomsforløb har kontakt til både hospital, kommune og almen praksis.

Søger patienter og pårørende som eksperter

Målet er, at patienter og pårørende oplever sammenhæng og kvalitet i forløbet, når det involverer flere parter end hospitalet alene.

Region Hovedstaden søger derfor patienter eller pårørende, som vil være med til at arbejde for, at samarbejdet mellem lokale, kommunale og regionale sundhedsinstitutioner kan blive bedre.

Derfor søger vi som noget nyt 2-3 brugerrepræsentanter til hvert af de 14 samordningsudvalg vi har i Region Hovedstaden, og håber meget at vi kan få en masse gode input herigennem, siger Flemming Pless fra Region Hovedstaden.

Brugerrepræsentanterne kan forvente at:

Region Hovedstaden kunne godt tænke sig, at brugerrepræsentanterne:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

drikkevand

playIntet gennembrud: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

aggesen

Frederiksberg: 45.000 flasker vand indkøbt til kommunale institutioner

Frederiksberg Forsyning

Frederiksberg Forsyning: Sådan arbejder vi for at finde kilden til forurening

20210113-131730-5-1920x1280we

100.000 borgere bør koge vandet efter fund af colibakterier

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere