Privat lægevagt opgiver kamp

Akuttelefon: Den oprindelige idé med at skabe et privat alternativ til den udskældte 1813-ordning er nu lagt i graven, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Alt for få borgere har tilmeldt sig en ny privat lægevagt, så nu opgiver initiativtageren den oprindelige idé om at lave et reelt alternativ til den udskældte 1813-ordning.

- Vi har haft mange interesserede, der har ringet, men det er har været svært at få dem til at melde sig til, siger Klaus Anker Nielsen.

Han er privatpraktiserende læge i Hillerød og har forsøgt at løbe projektet i gang det seneste halve års tid med nogle kolleger. Selv om der har været interesse, så har det kun resulteret i cirka 70 reelle tilmeldinger til den private lægevagt, hvilket langt fra er nok til at skabe det nødvendige økonomiske fundament.

- Vi skulle op over 1000, før det kunne betale sig til den pris, siger Klaus Anker Nielsen.

Tanken var, at man som borger kunne tegne et årligt abonnement på lægevagten for 1500 kroner. Altså et tilbud som skulle favne bredt og ikke kun gavne de særligt velstillede, men Klaus Anker Nielsen erkender nu, at det ikke muligt at konkurrere med den offentlige ydelse på 1813. Også selv om den mildest talt har haft en hård opstart med lange ventetider og masser af kritik.

- En familie har måske typisk fat i lægevagten en til to gange om året, og så kan man godt vente de 45 minutter på at tale med en sygeplejerske og en læge, siger Klaus Anker Nielsen. Han har dog ikke helt opgivet projektet endnu, men det bliver i en noget anderledes form. Han prøver at få aftaler i hus med store virksomheder målrettet deres udenlandske forretningsforbindelser.

Efter en hård start ved årsskiftet har akuttelefonen 1813 gradvist forbedret sine ventetider. Den senest offentliggjorte statistik viser, at 55 procent af opkaldene i marts blev besvaret inden for de ønskede tre minutter. I januar var det kun 33 procent af opkaldene.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

vandmasser domus vista

playSe de vilde billeder: Sådan så det ud, da sprængt vandrør oversvømmede højhus

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere