Privat lægevagt har medvind

Selvom en ny privat lægevagt i Nordsjælland endnu ikke har set dagens lys, så er der allerede nu forholdsvis stor interesse for det nye alternativ. Det oplyser læge Klaus Anker Nielsen, der står bag initiativet.

- Der er et par hundrede, der har tegnet abonnement indtil videre, men det er ikke så mange, når vi skal op på 6000 for overhovedet at gå i luften, siger Klaus Anker Nielsen til Frederiksborg Amts Avis.

Han begrunder det med, at der er nødt til at være vis økonomisk sikkerhed for aflønning af læger og driften af den private lægevagt, som borgerne kan tegne abonnement til på årsbasis.

Ved årsskiftet blev den traditionelle lægevagt erstattet af regionens egen akuttelefon, 1813, efter mange måneders heftig kritik fra især vagtlægerne og deres organisationer.

Siden har kritikken fået ny næring, da det viste sig, at akuttelefonen var så presset nytårsdag, at patienterne ikke engang kunne få plads i telefonkøen.

I går forklarede koncerndirektør Svend Hartling, at kapaciteten på cirka 150 i telekøen nu var blevet udvidet, så en lignende situation ikke skulle kunne gentage sig. Klaus Anker Nielsen har dog sin tvivl, når der kan opstå så store problemer i en periode uden influenzaepidemi.

- Vi er rigtig kede af det, for patienterne kommer jo ned på vores bord bagefter. I dag har vi for eksempel haft en akut nyrestenspatient, som på 1813 fik at vide, at det nok var omgangssyge, siger Klaus Anker Nielsen, der har praksis i Hillerød, til Frederiksborg Amts Avis.

Den nye lægevagt kommer til at dække de 11 nordsjællandske kommuner og Lyngby-Taarbæk. Målet er på nuværende tidspunkt at åbne til marts.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

vandmasser domus vista

playSe de vilde billeder: Sådan så det ud, da sprængt vandrør oversvømmede højhus

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere