Politikere positive overfor Kongernes Nordsjælland

Politikerne der skal godkende nationalparken Kongernes Nordsjælland er positive overfor planerne trods Naturstyrelsens hårde kritik af nationalparken.

01:49

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Naturstyrelsen dumper ifølge Frederikborgs Amts Avis nationalparken Kongernes Nordsjælland, fordi den ifølge styrelsen er alt for usammenhængende.

De private lodsejere har frit kunne sige ja eller nej til at være med i nationalparken, og rigtig mange har sagt nej, så man fra Arresø i vest til Kronborg i øst kører ind og ud af nationalparken 15 gange.

Politikerne fra forligskredsen omkring National-parken holdt tirsdag aften første møde på Christiansborg, og stemningen var i følge TV 2 Lorrys rundringning positiv.

- Selvfølgelig kunne man ønske sig, det var mere sammenhængende. Det kunne jeg også, men jeg tror, det kommer med årene, siger de konservatives miljøordfører Mette Abildgaard til TV 2 Lorry.

- Vi vil rigtig gerne have en nationalpark i Nordsjælland, men desværre har mange lokale lodsejere sagt nej, så lige nu er kortet lidt hullet, og vi havde gerne set en bedre sammenhæng, siger Lisbeth Bech Poulsen, der er miljøordfører i SF.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik