Pendlere skal forberede sig på (endnu) en sommer med sporarbejde

Danmarks ældste og travleste jernbane mellem København og Ringsted skal have nye skinner. Det betyder en sommer med forlænget rejsetid og togbusser.

Ingen sommer uden sporarbejde. 

Også denne sommer skal togpendlere regne med ekstra rejsetid. Denne gang er det skinnearbejde flere steder på strækningerne København-Høje Taastrup og Roskilde-Ringsted, som vil forsinke togtrafikken i perioder.

Strækningen fra København til Ringsted er Danmarks ældste og også en af de travleste strækninger i landet, og jernbanen skal opgraderes til elektrificering og de digitale signaler.

 Det betyder, at der blandt andet skal udskiftes slidte skinner og sporskifter og sikres, at man kan dræne sporet ved meget nedbør. 

Denne sommer arbejdes der primært mellem Glostrup og Høje Taastrup, ligesom arbejdet med at forny sporene mellem Roskilde og Ringsted påbegyndes.

Færre tog på strækningen 

Det betyder, at der frem mod sommerferien og i sensommeren vil være perioder med færre tog på strækningerne, ligesom der vil være færre spor til rådighed, hvilket ifølge Banedanmark vil kunne skabe flaskehalse. 

Herudover vil der ikke køre fjern- og regionaltog i sommerferieugerne 27, 28 og 29. DSB henviser i stedet for til at benytte S-togene på strækningen og i det hele taget benytte Rejseplanen, der er opdateret med alle ændringerne i forbindelse med sommerferiens sporarbejder.

Banedanmark har dog til gengæld prioriteret at opretholde driften under Tour de France og Roskilde Festival og lover i en pressemeddelelse, at der - når strækningen er blevet opdateret - vil "opstå langt færre fejl i både spor og sporskifter. Passagererne vil også opleve øget komfort, da toget vil ryste mindre, og der vil være en større driftssikkerhed."

Så langt så godt. Men først skal du altså som pendler igen værne dig med lidt sommerlig tålmodighed.

Sådan påvirker sporarbejdet dig som pendler


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over?

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Tour de France - bil og cykel

playVi kørte Tour-ruten i København i bil og på cykel for at finde ud af, hvad der er hurtigst

SAS

SAS sender lockoutvarsel til både danske piloter og kabinepersonale

Omfartsvej Køge (002)

Prisstigninger udskyder 12 projekter: "En halv omfartsvej er jo ikke noget værd"

studentervogn

Studentervogn stoppet med stribevis af alvorlige fejl

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere