Motorvejene i Nordsjælland: Dobbelt så mange biler på 20 år

Over de sidste tyve år er trafikmængden vokset til det dobbelte på de Nordsjællandske motorveje, vurderer Vejdirektoratet. Og det er især Hillerødmotorvejen, der er ramt.

I 1995 var årsdøgntrafikken på 36.300 biler ved Fiskebækbroen, viser tal fra Vejdirektoratets målestationer.

I år vurderer Vejdirektoratet, at tallet er på 60.800 køretøjer i døgnet.

En forlængelse af motorvejen helt til Hillerød har længe stået højt på ønskesedlen hos kommunerne i nord. Nu viser tal fra Vejdirektoratet at det på 20 år er gået fra 16.400 til 31.700 trafikanter i døgnet på motortrafikvejen.

Det nordsjællandske folketingsmedlem Hans Andersen , Venstre, har for nylig forslået de berørte kommuner en alternativ løsning, hvor de i fællesskab skal afsætte 10 millioner kr. til en forundersøgelse af Hillerødmotorvejen for at få den højere op på prioriteringslisten.

Borgmestrene i kommunerne mente det var en glidebane, men nu er der alligevel tegn på opblødning i Fredensborg. Her sagde byrådet på sit seneste møde ja til at gå videre med planerne.

- Det kan være en glidebane, men det er ligesom et udlæg, hvor vi kan få pengene tilbage senere. Vi er interesseret i, at der sker noget i Nordsjælland. Det kan ikke nytte noget, at alle pengene går til Jylland, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen, Socialdem., til sn.dk.

Han understreger, at alle de øvrige kommuner skal bakke op, før det bliver til noget.

I valgkampen var den nuværende finansminister Claus Hjort Frederiksen, Venstre, ude med en melding om at motorvejene til både Helsingør og Hillerød skulle forlænges. Men der var ikke nok penge i statskassen og planerne blev skrinlagt. Det skriver sn.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

Nyt forslag: Kommuner skal selv kunne bestemme fartgrænser

uheld motorring 3 sløret

Kaos på motorvej: Væltet lastbil spærrede trafikken

20030123-172335-6-1920x1259we

Ingen kørsel om natten: Metroen tester nye tog

20200308-141521-A-1920x1280we

Trafikeret motorvej skal have maksimal hastighed på 90 kilometer i timen, mener myndighed

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere