Minister: Biskopper skal se på naturvielser

Kirkeminister Manu Sareen (R) drøfter med biskopperne, om flere folk skal kunne vies kirkeligt udenfor kirken. De danske biskopper skal se på, om brudepar må vies af en præst uden for kirken.

Det siger kirkeminister Manu Sareen (R), efter en af hans forgængere, sognepræst Tove Fergo, har foreslået, at sognepræster ikke bør bede biskoppen om lov, før de vier brudepar uden for kirken.

- Hvis der er et ønske fra folkekirken om, at vielser skal kunne flytte udendørs, vil jeg naturligvis gribe den bold. Jeg tager det op på det kommende bispesamråd i september. Hvis der er et ønske, så må vi kigge på det, siger Manu Sareen.

Siden 2006 vies stadig færre i kirken. Sidste år blev 9862 par viet i kirken, mens 15.147, blev borgerligt viet, skriver Kristeligt Dagblad.
Muligheden for åben himmel over vielsesritualet kan muligvis gøre det mere attraktivt at blive gift i kirkeligt regi.

Og Manu Sareen frygter ikke, at han blander sig i kirkens indre anliggender.

- Vi har i den seneste tid truffet beslutninger i pæn fordragelighed og god ro og samarbejde. Det gør vi selvfølgelig også fremover, siger han.
Tove Fergo beder i Kristeligt Dagblad Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, forklare, hvorfor brudepar i folkekirken ikke må bestemme, hvor de vil vies.

Folkekirkens opgave er ifølge Københavns domprovst Anders Gadegaard "at få folk til at bruge kirkerne og ikke flytte de kirkelige ritualer udenfor".
Men Manu Sareen frygter ikke en tivolisering af det kristne ægteskab.
- Det ene udelukker ikke det andet. Man kan godt få en dispensation i dag for at blive viet udenfor kirken. Det er bare rigtig svært. En gudstjeneste kan også holdes udenfor, siger Manu Sareen.

Han har som medlem af Københavns Borgerrepræsentation viet mange ægtepar udenfor rådhuset Nogle ægtepar vil giftes i en bøgeskov.
Københavns kommune vier med stor succes ægtefolk i Botanisk Have og på Thorvaldsens Museum, forklarer han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere