Min mening: Politikerne skal bestemme mindre – og danskerne meget mere selv

Politikerne skal turde at prioritere. Sådan lyder det fra Mette Thiesen (Nye Borgerlige), der mener, at syge og nedslidte danskere skal kunne leve et værdigt liv i økonomisk tryghed.

Af Mette Thiesen, folketingskandidat for Nye Borgerlige i Nordsjællands Storkreds

”Der er noget galt i Danmark”, sang John Mogensen i 1971. Nu viser kalenderen 2019, og der er fortsat noget galt i Danmark. Udlændingeproblemerne er store, politikerne bestemmer for meget, og syge og nedslidte danskere kostes rundt på de lokale jobcentre. Den udvikling skal vendes.

Politikerne har glemt, at de er valgt af danskerne. De er valgt til at beskytte danskerne og varetage deres interesser. Politikerne tror, at de skal bestemme alt over danskerne. Det er helt fejlagtigt.

I Nye Borgerlige mener vi, at danskerne skal have lov til at bestemme meget mere selv – også over deres egne penge.

Totalasylstop og selvforsørgelse

Mange tror fejlagtigt, at det er et valg mellem kernevelfærd eller skattelettelser. Sådan hænger det ikke sammen.

Lav skat giver vækst – og vækst er en forudsætning for et højt velfærdsniveau. Vi har råd til at opprioritere vores kernevelfærd, samtidig med at vi skal lade danskerne beholde langt flere af deres egne penge. Og vi skal ikke indføre brugerbetaling i eksempelvis sundhedsvæsenet eller på infrastruktur, som politikerne har bestemt med den kommende Kronprinsesse Marys Bro i Frederikssund.

MIN MENING

Politikerne skal turde prioritere. Det tør de desværre ikke i dag. Eksempelvis bruger de 33 milliarder kroner om året på ikke-vestlige indvandrere. Det skal stoppes.

Vi skal have et totalt asylstop, vi skal sikre, at udlændinge forsørger sig selv, og at kriminelle udlændinge udvises efter første dom.

Et værdigt liv i økonomisk tryghed

Politikerne bruger 13 milliarder kroner om året på en jobindsats, der består af ineffektive jobcentre, som skader syge og nedslidte danskere. Det er uværdigt og uacceptabelt. Vi vil nedlægge jobcentrene og hæve førtidspensionen. Syge og nedslidte danskere skal kunne leve et værdigt liv i økonomisk tryghed.

Kan man arbejde, skal man selvfølgelig det. Men kan man ikke det, skal man tildeles en førtidspension baseret på en lægefaglig vurdering – ikke på baggrund af mavefornemmelsen hos en sagsbehandler eller en DJØF’ers excel-ark.

Hvis du stemmer, som du plejer, får du mere af det samme. Jeg vil anbefale dig at prøve noget nyt: Sæt dit kryds ved Nye Borgerlige.

Som John Mogensen sang: ”Der er noget skævt i toppen, noget der trænger til at skiftes ud”.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere