Min mening: Et Danmark hvor alle er med

Sikandar Siddique (Å) vil vende den negative eksklusion til positiv inklusion ved at få alle med i et aktivt medborgerskab.

Af Sikandar Siddique, folketingskandidat for Alternativet i Københavns Omegns Storkreds

Jeg arbejder for et sammenhængende og inkluderende Danmark baseret på bæredygtig balance og retfærdighed.

Målet er, at alle mennesker, uanset baggrund, tilhørsforhold og etnicitet skal have de bedste muligheder for et godt liv og for at bidrage til samfundsfællesskabet. Udgangspunktet er godt, men samfundet er udfordret af, at mange føler sig udenfor, fremmedgjorte, utilpassede og i modforhold til samfundet i et slags ”modborgerskab”.

Unge dømmes ude

Det er specielt relevant for mange unge i de socialt udfordrede områder, der befinder sig i et ufrivilligt modborgerskab, hvor de misforstås og selv misforstår samfundets intentioner.

De kan have svært ved at navigere i et komplekst uddannelsessystem og mangler relationer til arbejdsmarkedet.

De føler sig dømt ude eller dømmer sig selv ude, som kan føre til, at de søger fællesskaber uden for samfundets regler og er åbne for rekruttering i misbruger- eller bandemiljøet eller i ekstreme religiøse fælleskaber.

MIN MENING

Modborgerskabet udfordrer samfundets sammenhængskraft, og det skaber utryghed og konflikt. Det har ingen positivt effekt på at ghettoisere tusindvis af boliger, indføre hårdere restriktioner for socialt udfordrede boligområder eller at skærpe strafferammen.

Et inkluderende medborgerskab

Jeg vil vende den negative og destabiliserende eksklusion til positiv inklusion ved at få alle med i et aktivt medansvarligt medborgerskab.

Ved positive tværgående fælleskaber, hvor børn, der vokser op i socialt udfordrede miljøer med begrænset relation og netværk til anderledes miljøer, ikke længere skal være i fare for at blive rekrutteret til kriminalitet og leve i utryghed.

I stedet skal de medvirke til at skabe tryghed for alle. De skal i job og uddannelse og opleve det positive medejerskab, der skaber grundlaget for det aktive danske medborgerskab.

Med inkluderende medborgerskab styrker vi samfundet og den enkeltes livsmuligheder. Det starter, når vi lader børn og unge fra socialt udfordrede kvarterer opleve andre levemåder og sociale kulturer, og sammen med andre børn og unge deltage i undervisnings-, sports-, fritids- og kulturaktiviteter på tværs af boligkvarterer og sociale kulturer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Øresundstunnelen111

playNyt koks med fartkontrol i Øresundstunnelen - vanvidsbilister kan nu fræse forbi slukkede kameraer

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere