Lukning af elektrochok-klinik skaber utryghed

Det vil komme til at gå ud over både de psykiatriske patienter og personalet, når en klinik for elektrochokbehandling på det psykiatriske hospital Fjorden i Roskilde lukker til september.

Det frygter Dansk Sygeplejeråd, der er bekymret for lukningen, fordi den rammer en i forvejen udsat gruppe, hvis behandlingstilbud er blevet forringet gennem en årrække, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det betyder, at man skal have de psykisk syge ud fra den psykiatriske afdeling og ud at køre på landevejene. Det er en behandling med fuld narkose, og det er stærkt forpinte mennesker, som skal ud at køre, siger Ulla Birk Johansen, næstformand i Dansk Sygeplejeråds Kreds Sjælland, til DAGBLADET Roskilde.

Hun er også bekymret for sygeplejerskernes tryghed, når de skal køre i taxa til Holbæk med to patienter pr. sygeplejerske.

- Vi hører i Dansk Sygeplejeråd, at det bekymrer personalet at køre med de mennesker. Det er en tendens, vi ser på alle psykiatriske afdelinger, at der er en øget farlighed, siger hun og henviser til en episode i Odense, hvor en psykisk syg stak en læge og to sygeplejersker ned.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere