Lukning af elektrochok-klinik skaber utryghed

Det vil komme til at gå ud over både de psykiatriske patienter og personalet, når en klinik for elektrochokbehandling på det psykiatriske hospital Fjorden i Roskilde lukker til september.

Det frygter Dansk Sygeplejeråd, der er bekymret for lukningen, fordi den rammer en i forvejen udsat gruppe, hvis behandlingstilbud er blevet forringet gennem en årrække, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det betyder, at man skal have de psykisk syge ud fra den psykiatriske afdeling og ud at køre på landevejene. Det er en behandling med fuld narkose, og det er stærkt forpinte mennesker, som skal ud at køre, siger Ulla Birk Johansen, næstformand i Dansk Sygeplejeråds Kreds Sjælland, til DAGBLADET Roskilde.

Hun er også bekymret for sygeplejerskernes tryghed, når de skal køre i taxa til Holbæk med to patienter pr. sygeplejerske.

- Vi hører i Dansk Sygeplejeråd, at det bekymrer personalet at køre med de mennesker. Det er en tendens, vi ser på alle psykiatriske afdelinger, at der er en øget farlighed, siger hun og henviser til en episode i Odense, hvor en psykisk syg stak en læge og to sygeplejersker ned.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

OBS - betalingsbillede!

Overraskende tal: Fraflyttende børnefamilier dæmper Københavns vækst

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere