Kommune anlagde sti ulovligt

Et år efter at en 3,6 kilometer lang cykelsti mellem Græsted og Helsinge i Nordsjælland blev indviet, udtaler Vejdirektoratet nu, at stien er anlagt ulovligt, skriver Frederiksborg Amts Avis, fredag.

De ekspropriationer, der blev gennemført i sommeren 2010 på 31 ejendomme, der skulle afgive jord til stien, er nemlig gennemført, uden at Gribskov Kommune overholdt loven om først at undersøge de mulige påvirkninger, som stien vil kunne give på miljøet.

Det samme sagde Miljøklagenævnet i februar i år. Da kommunen ikke reagerede på denne udtalelse, måtte Vejdirektoratet en måned senere anmode Gribskov Kommune om at lade ekspropriationerne gå om.

Gribskov Kommune har siden forsøgt at redde sig ud af miseren ved at gennemføre en ny ekspropriation for den ejendom, som klagen kom fra. Inden den gennemføres, har endnu en lodsejer klaget og fået Vejdirektoratet til at udtale, at ekspropriationerne er ulovlige, og at de skal gå om for alle ejendomme, der har afgivet jord til den pågældende etape af cykelstien.

- Vores afgørelse om, at ekspropriationen er ulovlig, gælder ikke kun for de to ejendomme, hvor der er kommet klager fra. Afgørelsen gælder ekspropriationerne for samtlige ejendomme langs stien, siger fuldmægtig Tom Løvstrand Mortensen, Vejdirektoratet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere