København skal tilbagebetale millioner

390 millioner skal Københavns Kommune betale tilbage til staten. Kommunen tilbød ledige et skrabet tilbud.

Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

Københavns Kommune skal tilbagebetale 390 millioner kroner til statskassen, for gennem flere år uretmæssigt at have hævet millioner fra statskassen for at hjælpe ledige i kommunen, skriver berlingske.dk.

Det er konsekvensen af avisens afsløringer af, hvordan kommunens beskæftigelses- og integrationsforvaltning, der ledes af borgmester Klaus Bondam  (R), hævede høj betaling fra staten for at aktivere ledige kontanthjælpsmodtagere på flere jobcentre.

Det skete, selvom kommunen reelt tilbød de ledige et skrabet tilbud, som ikke levede op til lovens krav.

I afgørelsen fra Arbejdsmarkedsstyrelsen slår styrelsen fast, at "de ledige, som alene har fået et tilbud, der omfatter et ugentlig fremmødekrav på minimum halvanden time, ikke har fået et tilbud, der opfylder kravet om, at det skal være på mindst 25 timer ugentligt, for at kommunen er berettiget til 65 procent i refusion."

Ved at sige til staten, at kommunen aktiverede de ledige, fik kommunen ellers ret til at hæve 65 procent af dagpengene i refusion fra staten, mod de 35 procent af dagpengene, som kommunen ellers havde ret til at hæve.

 - Vi siger til kommunen, at der er uretmæssigt hjemtaget refusion for Farvergade-projektet, siger Kim Svendsen-Tune, kontorchef i Arbejdsmarkedsstyrelsen.

- Kommunen har oplyst, at de har andre steder, hvor der er foregået noget lignende. Derfor har vi truffet den afgørelse, at vi vil have pengene tilbage, og vi vil modregne for 390 millioner i de refusioner, som sker i juni, siger Kim Svendsen-Tune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik