Kan forstyrre nattesøvnen: Skybrud og torden på vej

Der er regn og tordenvejr på vej mod hovedstadsområdet. Det vil formentlig ramme os lige omkring midnat.

Foto: Frederik Schmidt Glantz

- Der er en reel risiko for, at man kan opleve at blive vækket af tordenbrag i nat. 

Sådan siger meteorolog Thomas Mørk fra TV 2 Vejret søndag eftermiddag til TV 2 Lorry.

TV 2 Vejret varsler både skybrud og torden over hovedstadsområdet i aften- og nattetimerne. 

- Jeg vil skyde på, at regnen først begynder at falde omkring midnat. Det er ikke en silende regn, der varer i flere timer, men de her pludselige, intensive skyl, der kommer, siger Thomas Mørk til TV 2 Lorry.

Han kan ikke udpege særlige steder, hvor der er størst risiko for regn og torden, men fortæller, at varslet om skybrud og torden varer indtil klokken 3 natten til mandag.

Et skybrudsvarsel betyder, at der er risiko for, at der inden for en halv time kan falde 15 millimeter nedbør, og de store mængder kan give påvirke trafikken, lyder det fra meteorologen.

- Det kan give problemer ved de kendte steder som fx Lyngbyvej ved Ryparken Station og Lersø Parkallé - altså de her lave punkter, hvor regnen kan samle sig, siger Thomas Mørk til TV 2 Lorry.

Sommervejret har mildest talt ikke været imponerende de seneste mange dage, men det ser dog ud til, at der er lys forude, melder meteorologen.  

- Vi skal nok vente en uges tid endnu. Men det kan godt blive mere varmt og tørt i weekenden, og prognoserne viser, at det varme og tøre vejr kan blive en mere permanent tilstand i uge 29, siger Thomas Mørk til TV 2 Lorry.

Vi håber, han får ret. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik