I Aldis fodspor: Rema 1000 stopper med at sælge buræg

Senest i midten af 2018 vil Rema 1000 udfase buræg i alle butikker. Forbrugerne har talt, lyder det fra Anima.

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Rema 1000 stopper salg af buræg, oplyser supermarkedskæden i et opslag på Facebook.

'Dyrevelfærd er et meget vigtigt område for os, og vi har således igennem flere år haft fokus på dette. Vi ønsker at bidrage til, at vi får løftet dyrevelfærden', skriver Rema 1000 blandt andet i Facebook-opslaget.

Her gør kæden det klart, at man senest i midten af 2018 vil udfase buræg i alle butikker.  Rema 1000 vil desuden udfase alle 'skjulte buræg' i samtlige af supermarkedskædens egne varer inden udgangen af 2019.

Udmeldingen kommer blot et døgn efter, at ALDI annoncerede sin nye dyrevelfærdspolitik, der indbefatter en udfasning af buræg.

Læs også Slut med buræg i din lokale Aldi-butik

Nyheden om, at Rema 1000 nu også stopper salg af buræg falder ikke overraskende i god jord hos dyreværnsforeningen Anima.

- Forbrugerne har talt, og de kræver et stop for salg af buræg. Burægproduktion indebærer grusom og fuldstændig uacceptabel behandling af dyr, hvor hønsene stuves sammen i små bure, hvor de ikke engang kan strække vingerne. Den slags behandling af dyr har flertallet af danskerne fået nok af, og de kræver nu, at supermarkederne tager ansvar ved at stoppe salg af buræg, siger Lina Lind Christensen, der er kampagnechef i Anima.

Rema 1000 har mere end 275 butikker i Danmark - heraf 13 alene i København,
 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik