Helsingør hospital lukker næste år

Helsingør Hospital lukker allerede næste år, mens Frederikssund Hospital til gengæld styrkes betydeligt. Sådan er hovedindholdet i den plan, som de politiske partier bag Region Hovedstadens hospitalsplan mandag blev præsenteret for. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der er i dag et problem med at opretholde den nødvendige kvalitet på de to nærhospitaler, fordi der er for få patienter. Samtidig bruges der mange millioner på at opretholde to nærhospitaler med flere tomme end fyldte senge. Hvis man i stedet nedlægger Helsingør hospital kan regionen over de næste otte år tilføre omkring 250 millioner kroner til at styrke kvaliteten på de to resterende hospitaler, siger regionrådsmedlem Bent Larsen (V) til Frederiksborg Amts Avis.

Planen er samtidig at erstatte hospitalet i Helsingør med en akutklinik.
- Forudsætningen for at vi siger ja til aftalen er, at der kommer en akutklinik i stedet for. Den kan blive en del af et kommunalt sundhedshus med kommunale tilbud og samtidig være ambulatorium for diabetes- og KOL-patienter, siger Bent Larsen.

De politiske partier bag hospitalsforliget, det vil sige S, SF, radikale og Venstre, skal nu tage stilling til det fremlagte forslag fra regionesn administration og regionsformand Vibeke Storm Rasmussen.
Regionsofrmand Vibeke Storm rasmussen har ikke ønsket at kommentere planen på nuværende tidspunkt.

Hidtil har hospitalsplan 2020 beskrevet, at begge nærhospitaler - både Helsingør og Frederikssund - skulle fortsætte frem til 2020, hvor et nyt nordsjællandsk hospital skal stå klar til at afløse alle tre eksisterende nordsjællandske hospitaler.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere