Europamester: København bedst til udenlandske investeringer

Området Greater Copenhagen, der dækker over samtlige regioner og kommuner i Østdanmark og Skåne, er Europas bedste og mest erhvervs-venlige område.

Den britiske erhvervsavis Financial Times, som er en af verdens førende på området, kårer mandag Greater Copenhagen som det bedste og mest erhvervs-venlige område, når det kommer til udenlandske investeringer.

Det skriver Berlingske Business søndag aften.

Området har blandt andet tiltrukket internationale giganter som japanske Hitatchi og amerikanske Cisco, der begge udvikler og afprøver såkaldte smart city-løsninger.

Cisco indgik i 2014 en aftale med tre af Region Hovedstadens kommuner; København, Albertslund og Frederikssund kommuner.

Her er målet at arbejde med intelligente løsninger inden for blandt andet gadebelysning, grønne bølger i trafikken og energibesparende teknologi i kontorbyggerier og private hjem. 

Teknologiproducenten Hitachis opgave i København er at arbejde med en mere effektiv offentlig transport, bringe energiforbruget ned og skabe nye jobs for kreative i hovedstadsområdet, skriver Berlingske Business.

Som nyslået europamester rykker Greater Copenhagen ind i den europæiske superliga for investeringer og vækst og vipper dermed konkurrenter som Stockholm, Hamburg, Berlin og Amsterdam længere ned i hierakiet.

- Greater Copenhagen vinder prisen for bedste FDI-strategi blandt Europas mellemstore regioner, fordi området har højvækstsektorer, som er interessante for internationale virksomheder, et stærkt fokus på at tiltrække og fastholde talenter samt en gennemtænkt strategi for at tiltrække udenlandske investorer og virksomheder, siger Courtney Fingar, chefredaktør på Financial Times' "fDi Magazine", som står bag kåringen, til Berlingske Business.

Kåringen kommer kun få måneder efter, at det amerikanske erhvervsmagasin Forbes kårede Danmark som et af de mest erhvervsvenlige steder i verden.

- Jeg er rigtig glad for, at Greater Copenhagen har den bedste strategi til at tiltrække udenlandske investeringer. Det viser, at vi er på rette spor med samarbejdet, og jeg ser frem til, at det betyder, at vi får skabt endnu flere jobs i vores region, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (Soc.dem.) til Berlingske Business.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere