EL: Airbnb-indtægter skal automatisk indberettes til Skat

Der tegner sig et folketingsflertal for, at indtægter fra Airbnb automatisk skal indberettes til Skat.

Det kan være slut med at tjene lidt ekstra skattefrie kroner ved at leje din bolig ud til turister via tjenester som fx Airbnb, det skriver tv2.dk.

Det er holdningen hos flere partier, efter at Airbnen- tjenesten, hvor private udlejer til at andre private, er blevet meget populær.

Enhedslisten fremsætter derfor torsdag et beslutningsforslag i Folketinget, der indebærer, at Skat fremover automatisk skal have indberetninger om lejeindtægter fra tjenester som eksempelvis Airbnb.

- Jeg er en stor fan af deleøkonomien, ikke mindst fordi den er helt central i forhold til den grønne omstilling af samfundet. Men deleøkonomiske virksomheder skal ikke være et smuthul for at undgå at betale skat, siger Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, til tv2.dk.

- Dette er yderst relevant, ikke mindst set i lyset af at vi må forvente at se en stor udvikling inden for deleøkonomien i de kommende år, tilføjer han.

Deleøkonomi findes inden for mange forskellige områder. Særligt transportområdet med et selskab som Uber har opnået succes i mange lande.

Foruden Enhedslisten bakker Socialdemokraterne, SF og De Konservative også op om den automatiske indberetningspligt. Derudover har Venstre og Dansk Folkeparti ifølge tv2.dk også tidligere udtalt sig positivt om idéen.

Dermed tegner der sig et politisk flertal i Folketinget for at lukke skattehullet.

En rapport fra Nordea vurderede tidligere i år, at deleøkonomien for alvor slog igennem i Danmark i 2015, hvor ni procent af danskerne ifølge banken tog aktiv del i deleøkonomien.

Som reglerne er i dag, er det op til den enkelte udlejer at indberette til Skat, hvad de tjener på at have overnattende gæster eller på at leje deres lejlighed eller hus ud, mens de selv er på ferie. 

Se også: Antallet af turister der indkvarterer sig i private hjem boomer

Læs også: Politiet advarer om falske Airbnb-annoncer

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere