Ekstrem varme gav rekorder på stribe: Så varmt blev det i hovedstadsområdet

Mens varmerekorder landet over er blevet slået, blev det ikke helt så voldsomt i hovedstadsområdet. Se, hvor varmt det har været her.

Sveddryppende varmt. 

Sådan har det onsdag været over hele landet, hvor varmerekorderne er blevet slået på stribe. 

Den varmeste julidag - i hvert fald så længe man har målt den slags - indtraf i løbet af dagen onsdag. Rekordhøje 35,9 grader blev der ifølge DMI og TV 2 Vejret målt på Lolland.

Det er ny rekord for juli og gør dagen i dag til den næstvarmeste dag nogensinde i landet, kun overgået af rekorddagen den 10. august 1975.

Dermed blev den tidligere julirekord på 35,3 grader overgået med 0,6 grader. En rekord, der ellers havde 81 år på bagen, men som nu altså er blevet slået. 

Og faktisk var der hele fem steder i landet, hvor den gamle julirekord er blevet slået, og fire steder hvor temperaturen har nået 35,6 grader.

Der er aldrig sket i dansk vejrhistorie, at fire steder har målt mere end 35,5 grader på samme dag, heller ikke 10. august 1975, hvor rekorden på 36,4 grader er fra.

Helt så tyngende blev det dog ikke i hovedstadsområdet. 

Her kunne DMI's vejrstation ved Landbohøjskolen på Frederiksberg melde om 31,5 grader midt på dagen. 

Men allerede kl. 12:00 havde termometeret rundet de 30. 

- Det er meget markant, at temperaturen så tidligt på dagen rammer 30 grader, og det er bestemt ikke hverdagskost i Danmark, skriver tv2.dk i deres liveblog

Men hvor varmt blev det egentlig lokalt i hovedstadsområdet? Det kan du se på denne liste.

Læs med på listen herunder for at se, hvor varmt det var i hovedstadsområdet

1

København

2

Gilleleje

3

Roskilde Lufthavn

4

Sjælsmark

5

Jægersborg

6

Kastrup Lufthavn

Klap lige varmepæren - hvad er varmerekorden egentlig i København?

Flere vil nok huske sommeren 2018, som en af de varmeste - og tørreste - somre i mands minde. 

Ikke desto mindre, blev der ved Landbohøjskolen på Frederiksberg målt en usædvanlig høj temperatur på hele 33,1 graders varme den 26. juli samme år. 

En temperatur så høj, at man skal tilbage til august 1975 for at finde en varmere dag i København. 

Termometret på Landbohøjskolen kunne onsdag vise 31,5 grader. Dermed kunne det ikke hamle op med temperaturen i hverken 1975 eller 2018. 

Faktisk har en lang og sej meteorologisk observationshistorie udspillet sig i Landbohøjskolens Have, hvor der siden juni 1860 er blevet målt vejrforhold. 

Og endnu før det blev temperaturen målt og vinden læst på Rundetårn i Indre København.

Her startede målingerne nemlig i 1768. Det vil altså sige en 250 år lang meteorologisk observationshistorie i København, som i øvrigt også er den længste i Danmark.