Ejer af havecenter kræver kæmpe erstatning

Det kan blive otte-ti gange dyrere end ventet for Roskilde Kommune at gennemføre planerne om en urban zone ved Dyrskuepladsen. Prisen kan ende med at blive et trecifret millionbeløb, skriver DAGBLADET Roskilde.

Kommunen har gennemført en ekspropriation af 54.000 kvadratmeter jord, der tilhører Roskilde Plantemiljø, men Roskilde Plantemiljøs ejer, Keld Bjergegaard, mener, at ekspropriationen er ulovlig, og han er indstillet på at føre sagen helt til dørs og gennem alle nødvendige instanser for at forhindre ekspropriationen. Og skulle han i sidste ende miste sin jord, vil han rejse et erstatningskrav, der ligger langt over de 12 millioner kroner, han oprindeligt fik tilbudt af kommunen. Det svarer til 200 kroner pr. kvadratmeter, men værdien er tre-fire gange større, mener han. Dertil kommer den grus, der er i undergrunden, som er anslået til en værdi af 17 millioner kroner.
I givet fald vil Keld Bjergegaard desuden forlange, at kommunen overtager hele ejendommen, og selve havecentret »er til en helt anden pris. Så hvad mit krav er, det ved jeg end ikke selv,« siger Keld Bjergegaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Nexus foto

Kritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere