Den populære Hovedstad: Her er de seks mest besøgte turistattraktioner

København er ikke bare landets Hovedstad, men også den mest populære turist-by i landet. Vi har samlet de mest besøgte turistattraktioner i Hovedstaden.

København er ikke overraskende landet mest besøgte destination for turister.

Men hovedstaden bliver mere og mere populær - og stigningen af overnattende turister er enorm sammenlignet med resten af Danmark.

Det viser en ny statusrapport fra Det Nationale Turisme Forum.

quote Det er vigtigt, at vi får øget væksten yderligere, hvis ikke vi skal tabe markedsandele til vores konkurrerende lande i Nordeuropa.

Brian Mikkelsen, Erhvervsminister, Kons. 

7.069.000 turister overnattede i byen i 2015 - heraf var godt 4,5 millioner udenlandske turister. I hælene på København ligger Varde med godt 3,7 millioner overnattende gæster, mens Ringkøbing-Skjern ligger på en 3. plads.

Men ser man på en årrække er antallet af turister i København steget med hele 66 procent siden 2008. I Varde har kun tre procent flere sovet i kommunen, mens det i Ringkøbing Skjern gælder 10 procent flere siden 2008.

Generelt stiger turismen i hele landet. I 2015 blev der registreret 49,1 mio. overnatninger i Danmark – det højeste antal nogensinde.

- Turismeerhvervet spiller en kæmpe stor rolle for beskæftigelse og vækst overalt i landet. Derfor glæder det mig, at det går fremad for dansk turisme. Men det er vigtigt, at vi får øget væksten yderligere, hvis ikke vi skal tabe markedsandele til vores konkurrerende lande i Nordeuropa, siger erhvervsminister, Brian Mikkelsen, Kons.

Selvom kysturrisme er det største område med 72 procent af det samlede antal overnatninger, er det storbyturismen, der oplever størst vækst, selvom det kun udgør 14 procent af overnatningerne. 

Loading...

Loading...

Også Region Sjællands attraktioner følger med

Selvom de fleste af de mest besøgte attraktioner i Danmark ligger i Region Hovedstaden, har Region Sjælland også en masse at byde på. 

Her besøger turisterne gern Vikingeskibsmuseet i Roskilde og Roskilde Domkirke. 

Ud over de ovenstående besøger turisterne også Nationalmuseet i København, Statens Museum for Kunst, Ny Carlsberg Glyptotek og Rosenborgsamlingen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

BwnnyBuste2

playFolkekær nationaldigter hædret tre år efter sin død

genforeningsmonumentet

De skjulte spor: Kender du alle de sønderjyske minder i København?

_K0A1491_1

playBunker har stået tom siden Anden Verdenskrig: Danner nu ramme om helt nye oplevelser

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere