Christiansborg blokerer for cykel-VM

Folketingets administration og arrangøren af det højt profilerede VM i cykling er havnet i en strid om retten til at køre ad Tøjhusgade forbi hovedtrappen ved Christiansborg under VM i enkeltstart, hvor Fabian Cancellara og de andre superstjerner suser forbi i september, skriver Berlingske.

Foto: TV 2 Lorry

Ruten har været planlagt, siden den internationale cykelunion, UCI, i 2007 tildelte Danmark værtskabet af VM i cykling, som ikke er foregået her i landet siden 1956.

Men for få uger siden meddelte Folketinget og Slots- og Ejendomsstyrelsen, der forvalter Christiansborg på statens vegne, at de ikke anså det for hensigtsmæssigt, at ruten går ad Tøjhusgade.

Det har gjort Jesper Worre, der er direktør for VM-arrangementet og til daglig er direktør for Dansk Cykle Union, godt harm. Nu er der nemlig udsigt til, at rytterne på de tynde dæk og skrøbelige pladehjul skal køre ad Frederiksholms Kanals toppede brosten fra Christians Brygge ved siden af Chr. IVs gamle bryghus, hvor der flere steder er adskillige centimeter mellem brostenene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik