Boligejere skal have fem milliarder kroner tilbage

Boligejere skal angiveligt have fem milliarder tilbage for ejendomsskat. Minister vil ikke kommentere beløbet.

Boligejerne skal i 2019 have omkring fem milliarder kroner tilbage fra Skat, fordi de på grund af for høje ejendomsvurderinger har betalt for meget i ejendomsskat.

Det har Skatteministeriet ifølge flere af Politikens kilder anslået på et møde med de borgerlige partier i sidste uge, skriver avisen fredag.

Venstres skatteminister Karsten Lauritzen ønsker ikke at udtale sig om beløbets størrelse. I en skriftlig kommentar skriver han, at det er 'for tidligt at sige noget om det præcise beløb, der skal tilbagebetales'.

- Men det er klart, at det efterlader en regning, der skal samles op. Det er en af de ting, regeringen er nødt til at drøfte med partierne til efteråret, skriver han til Politiken.

Regeringen forpligtede sig i februar til at etablere en udbetalingsordning, hvor boligejere, som viser sig at have betalt skat af en for høj vurdering, automatisk vil få penge tilbage inklusiv procenttillæg.

Boligejernes overbetaling af ejendomsskat er et resultat af, at først den tidligere S-R-SF-regering og nu senest Venstre-regeringen har besluttet at aflyse Skats vurderinger fra 2013 til 2018 og i stedet beregne skatten ud fra Skats vurdering fra 2011.

Det var den vurdering, Rigsrevisionen i august 2013 betegnede som den mest fejlagtige.

Skatteministeren arbejder i øjeblikket på at få Folketinget til at bevilge en ny portion penge til etableringen af et nyt it-system i Skat, der i begyndelsen af 2019 skal udsende nye vurderinger af Danmarks 1,7 millioner ejerboliger.

Skat skal så ud fra de nye vurderinger og prisudviklingen regne tilbage og fastsætte ejendomsværdierne og grundværdierne for de 1,7 millioner ejerboliger i 2011, 2013, 2015 og 2017.

Det betyder ifølge Politiken, at Skat i alt skal beregne 6,8 millioner nye vurderinger, som skal sammenlignes med de værdier - fra 2011 - som boligejerne er blevet beskattet af. Hvis boligejerne har betalt en for høj skat, skal de automatisk have penge tilbage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere