Ballerups borgmester stopper efter 31 år

Landets længstsiddende borgmester Ove E. Dalsgaard (S) fra Ballerup stopper på posten 1. juni.

Ballerups borgmester Ove E. Dalsgaard har benyttet sin 1. maj tale til en noget speciel nyhed: Han stopper på posten om en måned efter 31 år som kommunens førstemand.

- Jeg har besluttet at stoppe som borgmester nu, så min efterfølger har tid til at finde sig til rette i rollen inden næste valg, siger han.

Socialdemokraten Ove E. Dalsgaard bliver 74 år den 15. maj og er landets længstsiddende borgmester. Han har siddet i byrådet siden 1970 og blev borgmester i 1981.

- Nu er tiden kommet til, at andre tager over. Det bliver vemodigt, og jeg kommer til at savne alle de mennesker, jeg møder som borgmester, siger han.

- Til gengæld vil jeg nu bruge mere tid på alle mine mange interesser, ikke mindst på humanitært arbejde. Mennesker og deres liv har altid været omdrejningspunkt i mit politiske virke, siger Ove E. Dalsgaard.

Dalsgaard blev udlært elektriker i 1959 og elektroinstallatør fra 1963. Fra 1971 til 1994 havde han sin egen virksomhed som autoriseret el-installatør.

Som socialdemokratisk borgmester har Ove E. Dalsgaard været kendt for sine visionære og til tider opsigtvækkende tiltag.

1980'erne døbte han "kultur-firserne", og det resulterede blandt andet i over 100 frit tilgængelige kunstværker rundt om i kommunen, ligesom borgmesteren satte idræt og idrætsfaciliteter for både bredden og eliten højt på den kommunale dagsorden.

Der har den været siden.

En aktiv og sund livsindstilling har han også selv ført igennem sin lange karriere, og han påstår endda, at det er en af årsagerne til hans succes som førstemand i kommunen.

Derfor var det også naturligt for den "sportstossede" borgmester at indtage formandsposten hos Team Danmarks bestyrelse fra 1993 til 2001.

Hvem der skal løfte den tunge arv efter Ove E. Dalsgaard bliver først besluttet den 7. maj. Men det bliver en socialdemokrat, da partiet har absolut flertal i byrådet med 15 ud af 25 pladser.

Ove E. Dalsgaard fortsætter som menigt medlem af byrådet frem til næste valg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere