Anonym mand vil give Almedin et kostskoleophold

En privatperson har tilbudt at betale et treårigt kostskoleophold for Almedin Fejzic, der er udvist til Bosnien på tirsdag. Men det ser ikke ud til, at den 18-årige får lov til at tage imod det.

Dagen i dag har været en følelsesmæssig rutsjebanetur for 18-årige Almedin Fejzic. Sammen med sin familie står han til at blive udvist på tirsdag, men kammeraterne på Frederiksværk Gymnasium og HF kæmper for at forhindre det.

I morges modtog hans rektor, Johnny Simonsen, et opkald fra en privat virksomhedsejer, som af egen lomme ønsker at finansiere Almedin Fejzics uddannelse som udvekslingsstudent i Danmark.

Derfor kontaktede Johnny Simonsen de relevante myndigheder for at få grønt lys. Men svaret var nedslående.

Ifølge rektoren siger reglerne nemlig, at Almedin Fejzic skal have påbegyndt en ungdomsuddannelse i sit hjemland for at kunne blive udvekslingstudent i Danmark. Men da han kun var 14 år, da han kom til Danmark, er han af gode grunde ikke startet på en ungdomsudannelse i Bosnien. Nu er han 18 år og for gammel til at starte på en ungdomsuddannelse i Bosnien.

Kammeraterne på Frederiksværk Gymnasium og HF har indsamlet 13.000 underskrifter fra folk, der ønsker at hjælpe Almedin Fejzic med at blive i landet. For 16 dage siden blev de afleveret til Inger Støjberg, og i dag fik de svar:

Almedin Fejzic og hans familie står til at blive udvist til Bosnien på tirsdag d. 13 oktober.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik