330.000 nye vaccinetider til borgere i Region Hovedstaden

Der bliver nu skruet alvorligt op for tempoet af vaccinationer i hovedstadsregionen.

Det kan nu for alvor mærkes hos borgere i Region Hovedstaden, at Danmark har købt et stort parti Pfizer-vacciner i Rumænien. 

Nu bliver der nemlig skruet gevaldigt op for tempoet af vaccinationer i Region Hovedstaden, hvor der vil være intet mindre end 330.000 nye vaccinetider den kommende periode. 

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. 

- Jeg er utroligt glad for den nye store leverance af vacciner, så borgerne kan blive endnu hurtigere beskyttet mod COVID-19. Jeg er ikke blevet vaccineret selv endnu, fordi jeg er 30 år, og jeg glæder mig rigtigt meget til det. Jeg håber, alle andre i min aldersgruppe også bliver vaccineret, så vi holder fast i den høje vaccinetilslutning, siger formand for regionens sundhedsudvalg Christoffer Buster Reinhardt (C).

Der kan opstå ventetid

De mange nye vaccinationstider betyder dog samtidig, at man bør væbne sig med tålmodighed. 

- Vores personale får yderligere travlt her til sommer, og for at vi alle sammen får en god og effektiv vaccination, er det vigtigt at komme til tiden og ruste sig med tålmodighed, for der kan opstå ventetid, når så mange mennesker skal vaccineres. Derfor er mit gode råd til alle borgere, der skal vaccineres nu: Gå i gang med at booke vaccination og planlæg med lidt ekstra tid, når du skal stikkes, siger Christoffer Buster Reinhardt. 

Man kan booke tid på vacciner.dk, men på grund af de mange nye inviterede, kan det tage lidt ekstra tid at logge ind. 

Kig på flere centre

Vicedirektør fra Region Hovedstadens Akutberedskabet, Helene Bliddal Døssing, opfordrer til at se efter tider i flere vaccinationscentre.  

- Et gode råd til borgere, der skal vaccineres, er: Kig på flere centre for at finde en tid, der passer dig, for der er ledige tider til booking, og kom præcis til tiden, så vi mindsker risikoen for kø og ventetid.

Børn mellem 12 - 15 år bliver inviteret senere i juli. Forældre til denne målgruppe vil få besked i e-boks, når det sker.