Syv anbefalinger: Disse steder skal du opleve i Høje-Taastrup

I Høje-Taastrup Kommune kan du lade dig drage af utrolig opera, ræse afsted på en sjov maratonrute eller opleve naturen fra et nyt perspektiv med den hyggelige veteranbane.

01:31

TV 2 Lorry har hver dag i løbet af sommerferien besøgt en af Lorrylands 34 kommuner for at undersøge, hvor de fedeste oplevelser gemmer sig. For at finde frem til disse har vi fået borgmestre og lokale ildsjæle til at komme med deres bedste bud på, hvad man bør opleve, hvis man lægger vejen forbi deres område.

I denne udgave af sommerserien ’Oplev Lorryland’ er vi taget til Høje-Taastrup Kommune – en kommune, der byder på kultur, natur og historie.

Opera Hedeland
Danmarks største permanente udendørs scene finder du i Høje-Taastrup. Den 800 m2 store Opera Hedeland danner hvert år rammerne om kæmpe operaoplevelser. Det mere end 20 år gamle amfiteater kan rumme ca. 3000 gæster, og operaens mange mageløse opsætninger skabes specielt til teatrets beliggenhed i det smukke, vilde hedelandskab.

Læs mere her.

02:02

I denne uge bliver der opført 'Carmen' i Opera Hedeland.

Luk video

Røjlegrøften Naturpark

I Røjlegrøften Naturpark finder du oplevelsesmuligheder for hele familien. I Naturparken kan du bl.a. opleve flotte regnvandssøer, et kuperet landskab og et rigt plante- og dyreliv, hvor du kan være heldig at se råvildtet, der holder til i parken. Rundt i Røjlegrøften Naturpark snor der sig grus- og græsstier, der særligt lægger op til løbe- og cykelture.

Parken byder også på en naturlegeplads, et shelter med bålsted, motionsredskaber og udsigtsplatforme.

Læs mere her.

01:49

Naturparken har et areal på ca. 92.500 m2, hvilket svarer til 14 fodboldbaner.

Luk video

Taastrup Teater og Musikhus

Musik, standup og teater. I Taastrup Teater og Musikhus er der garanti for en god aften, hvor de mange kulturelle tilbud er med til at sprede glæde for både kunstnere og publikum. Taastrup Teater og Musikhus har med sin hjertevarme og professionalisme et mål om at skabe en ny arena for fællesskab og kultur. Dette bliver underbygget af husets filosofi, der tager udgangspunkt i opfattelsen af, at verden bliver et bedre sted at være, når mennesker mødes om kultur.

Læs mere her.

01:46

I Taastrup Teater og Musikhus er der masser af festlige og sjove oplevelser i vente.

Luk video

Hakkemosen

Hakkemosen er en vaskeægte naturperle med blomsterenge, små søer og græssende køer. Udover fantastisk natur byder området også på lege- og aktivitetsområder, bålpladser, et shelter og en boldbane.

Hakkemosens små søer indeholde en god fiskebestand, hvor både geder, aborrer og ål holder til. Du kan derfor med fordel snuppe fiskestangen med, når du begiver dig ud i det rekreative område, hvor den røde ”TV 2 Lorry-anbefaler”-sten er blevet placeret. Du kan se anbefalingen fra Hakkemosen i videoen øverst i artiklen.

Læs mere her.

Høje-Taastrup Maratonring

Oplev naturområdet Hedeland, mindre landsbyer og forskellige friluftsfaciliteter med Høje-Taastrup Maratonring - en 42 km lang, afmærket motionsrute, der er velegnet til naturoplevelser, leg og bevægelse. Langs Maratonringen er der etableret rekreative faciliteter og opholdsmuligheder, der gør det sjovere for hele familien at komme igennem de mange kilometer.

Hvis du ikke har tid eller kræfter til at gå, løbe eller cykle alle 42 km, kan du blot vælge en af de kortere ruter. Her finder du strækninger på henholdsvis 30, 21, 10 og 7 km. Alle ruter er markeret tydeligt med Maratonringens logo, som du finder på stolper, vejskilte og lygtepæle.

Læs mere her.

00:27

På Høje-Taastrup Maratonring er der udfordringer for alle.

Luk video

Kroppedal Museum

Kroppedal Museum er et statsanerkendt museum, der danner ramme om arkæologi, nyere tids kulturhistorie og dansk astronomihistorie. På museet finder du bl.a. udstillingerne ”Verdensrummets mekanik” og ”Ole Rømer og dansk astronomi”, og blot få minutters gang fra museet kan du besøge resterne af det observatorium, hvorfra Ole Rømer observerede stjernehimlen.

Læs mere her.

00:33

Den 13. september åbner Vikingevejen og Broen på Kroppedal Museum.

Luk video

Hedelands Veteranbane

Hedelands Veteranbane tager dig ud på en fem kilometer lang togtur gennem et tidligere grusgravsområde. Det er en skøn tur på skinner, hvor du ser et flot, rekreativt naturområde fra et nyt perspektiv. Der er en masse oplevelser i vente ved banens otte standsningssteder, og du er mere end velkommen til at medbringe mad og drikke på din tur gennem landskabet.

Læs mere her.

00:22

Hedelands Veteranbane er Danmarks længste smalsporede veteranjernbane. Foto: ibk.dk

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?