Kollegaer reagerer på at borgmester trækker sig: "Tak for dansen"

Niko Grünfeld meddelte sent onsdag aften, at han går af som kultur- og fritidsborgmester i København. Her er nogle reaktioner fra andre politikere.

Niko Grünfeld er blevet skrevet om, kritiseret og diskuteret ivrigt de seneste uger.

Som omdrejningspunkt i flere negative sager, har han medvirket til at skade sit parti, Alternativets, troværdighed. Det har Alternativets hovedbestyrelse erkendt overfor TV 2.

Hele balladen er foreløbigt kulmineret med, at Niko Grünfeld sent onsdag aften meddelte på facebook, at han går af som kultur- og fritidsborgmester.

Herunder har vi samlet et par reaktioner fra andre politikere.

Uffe Elbæk, leder og stifter af Alternativet siger til Ritzau:

- Jeg håber virkelig, virkelig at han bliver ved med at være en del af holdet. Han har igennem så mange år på alle måder været med til at bidrage til det Alternativet, der er i dag.

Endvidere siger partilederen dog også, at der ligger et arbejde i at genoprette tilliden til partiet nu.

Lars Aslan, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, skriver på twitter:

- Rigtig beslutning at Niko Grünfeld nu trækker sig. Og nej det er ikke pressens skyld - men hans egen. Han var blevet en belastning, ikke kun for Alternativet, men også for os københavnere.

Maria Frej, der er medlem af kultur- og fritidsudvalget i København for SF og altså har siddet i udvalg med Niko Grünfeld, siger til TV 2:

- Jeg er ked af, at han trækker sig. Det er ærgerligt. Jeg havde regnet med, at han ville stå igennem, for sagerne er ikke så alvorlige, at han bør trække sig. Det er fint, hvis man gør noget ulovligt, men det her er småsager. Det er ikke i orden, det der er sket, men det er en lille sag at blive væltet på som borgmester.

Maria Frej
Maria Frej
Foto: Københavns Kommune

Flere politikere har også valgt at kommentere på det opslag, hvor Niko Grünfeld annoncerede at han træder af.

Alex Vanopslagh, gruppeformand for Liberal Allicance og medlem af kultur- og fritidsudvalget skriver:

- Kære Niko. Tak for godt medspil og modspil. Jeg oplevede dig som en oprigtig politiker og en person med hjertet det rette sted. Selvom vi var rygende uenige i det meste, så er jeg ærgerlig over, at du må forlade politik for nu. Alt godt fremover, min ven - og tak for dansen.

Alex Vanopslagh
Alex Vanopslagh
Foto: Københavns Kommune

Christopher Røhl fra Radikale Venstre, ligeledes medlem af kultur- og fritidsudvalget, skriver:

- Det er jeg ked af, Niko. Det er ikke rimeligt, når ens professionelle arbejde, skal gå udover familien. Det har været en oplevelse at følge dit arbejde ind på kultur- og fritidsområdet. Og der har hele tiden været ambitioner for kultur- og fritidsområdet, det håber jeg I holder fast ved fra Å.

Trine Madsen, der er medlem af Borgerrepræsentationen for Socialdemokratiet kommenterer:

 - Kære Niko, tak for altid godt samarbejde i de sammenhænge vi har arbejdet sammen i Borgerrepræsentationen. Det er ikke i orden, når det går ud over familien, så jeg forstår godt din beslutning. Men det er ærgerligt det skal ske på denne måde. Og jeg må indrømme jeg er chokeret over måden nogle bliver ved med at angribe dig på i trådene her på opslaget. Alt godt fremover!

Trine Madsen
Trine Madsen
Foto: Københavns Kommune

Også folketingsmedlem for Konservative, Rasmus Jarlov, går i rette med den generelle tone i opslaget:

- Man er et meget, meget lille menneske, hvis man har behov for at gå ind på Niko Grünfelds væg og lige fortælle ham, at man synes, han er idiot. Tag jer dog sammen og opfør jer ordentligt. Det er et andet menneske, i skriver til. Denne tråd viser med al tydelighed, hvorfor ingen raske mennesker vil anbefale deres børn at gå ind i politik.

Niels Bjerrum fra Socialdemokratiet mener ligesom flere andre heller ikke, det var nødvendigt for borgmesteren at gå af:

- Selvom jeg ikke mener at det behøvede komme til det, så respekt for din beslutning Niko - alle har en grænse ift mediemøllen, og når den ligeledes rammer familien, så er det sgu for meget! Håber at du bliver på rådhuset og i BR, så vi stadig kan lave noget god københavnerpolitik sammen.

Karina Vestergård Madsen, medlem af Borgerrepræsentationen for Enhedslisten skriver:

- Det er et stort tab for København og kulturen. Tak for et fantastisk samarbejde på Rådhuset mellem Alternativet og Enhedslisten. Det bedste til dig og din familie.