Unge vil i Europa-Parlamentet: 24-årige Alexander vil have landene til at ændre på deres industri

Mange unge går op i fællesskab, men ikke i EU-valget. Men de to ting hænger sammen for 24-årige Alexander Bjørn Jensen, der søndag stiller op til valget til Europa-Parlamentet.

- Klimaforandringerne skal vi bekæmpe globalt - også via EU. Vi skal tvinge verdens store økonomier til at lægge deres industri om, siger Alexander Bjørn Jensen.

Han er 24 år gammel og læser historie på Syddansk Universitet. Samtidig arbejder han med transportpolitik i Dansk Erhverv. Han er født i Middelfart og opvokset i Sdr. Stenderup lidt uden for Kolding. Han flyttede til København for tre år siden. 

I dag bor han på Islands Brygge. Nu stiller han op som nummer fem på De Radikales liste. Han satser på at få en plads i Europa-Parlamentet. Og han mener, at der er flere gode grunde til og fordele ved at være ung politiker i EU.  

Unge der vil gøre en forskel gennem EU

- Politikere skal jo helst afspejle befolkningen. Der skal helst være lige så mange kvinder, som der er mænd, rige og knap så rige, folk med akademiske uddannelser og folk med en håndværksmæssig baggrund. Og så skal der også helst være unge som gamle.

- Desværre er gennemsnitsalderen i Europa-Parlamentet meget høj. Og der er meget få unge medlemmer. Jeg tror, at man som ung har en anden tilgang til politik end de lidt ældre politikere. Måske har man et lidt mere idealistisk syn på tingene. Og det er kun sundt for vores demokrati, at vores repræsentanter ser forskelligt på arbejdet, siger han.

quote Jeg tror, at man som ung har en anden tilgang til politik end de lidt ældre politikere. Måske har man et lidt mere idealistisk syn på tingene.

Alexander Bjørn Jensen, 24 år, kandidat til Europa-Parlamentet, De Radikale

Alexander Bjørn Jensen mener, at det er vigtigt at få flere unge i Europa-Parlamentet. Blandt andet så det kan ændre på den lave stemmeprocent, hvis specielt unge kan se sig selv repræsenteret i Europa-Parlamentet.

I landsbyen diskuterede de politik

Alexander Bjørn Jensen kommer fra en lille landsby, hvor man ofte diskuterede politik. Han blev opdraget til at tage stilling til tingene og aktivt tage del i demokratiet. Allerede fra 1. klasse var han med i elevrådet. Senere kom han ind i skolebestyrelsen.

- Jeg har lært hjemmefra, at man skal tage ansvar, der hvor man kan. Da Radikale Venstre tilbød mig en plads på stemmeseddelen til Europa-Parlamentet, kunne jeg ikke sig nej.

quote Jeg har lært hjemmefra, at man skal tage ansvar, der hvor man kan.

Alexander Bjørn Jensen, 24 år, kandidat til Europa-Parlamentet, De Radikale

Får energi af at diskutere samfundsforhold

Og så er der lige det der spørgsmål – om der ikke er andre sjovere ting at bruge sin ungdom på end EU?

- Jeg kan simpelthen ikke holde mine meninger for mig selv. Jeg tror så inderligt på Europa og vores samarbejde, at jeg i en tid med så meget splittelse ikke bare kan se stiltiende til. Så får jeg også en enorm glæde og energi ud af at diskutere samfundsforhold. Og af at bruge min tid på noget, som jeg synes giver så god mening. 

Han mener, at de radikale er det parti, der har det største udsyn. Et parti der ser ud over Danmarks grænser og tør tænke tanker for Danmark og for hele verden. Han har en baggrund som klassisk musiker. Så han har rejst meget i Europa.

- Når man møder andre unge og snakker kultur og politik, opdager man hurtig, at der er mere, der binder os sammen, end der splitter os. Radikale Venstre er det parti, der for alvor kæmper for det europæiske fællesskab. Et fællesskab, som jeg tror så stærkt på.

quote Når man møder andre unge og snakker kultur og politik, opdager man hurtig, at der er mere, der binder os sammen, end der splitter os.

Alexander Bjørn Jensen, 24 år, kandidat til Europa-Parlamentet, De Radikale

 

LIDT BONUSINFO OM EU

Har en oldemor på 96... 

Alexander Bjørn Jensen blev på et tidspunkt Europa-Ordfører for Radikal Ungdom. Så ved møder i Europa skulle han repræsentere både ungdommen og Radikale Venstre. Det gav ham endnu mere interesse for europæisk politik. Han satser på, at fortsætte i den retning i de næste mange år.

- Jeg har en oldemor, der lige er fyldt 96. Hun er fra en tid, hvor verdenskrigene var på sit højeste. Men på trods af det enorme splid, og den frygt der hærgede i hendes ungdom, så var det hendes generation, der havde modet til at trodse alt. De samlede et Europa, på en tid hvor alle troede, det var umuligt. Min oldemor beviser for mig, at når vi tør stå sammen, så kan vi klare alt. Og vi står overfor mange fælles udfordringer. Hvad end det er klimaet, flygtningeproblematikken, økonomien eller vores sikkerhed.

Så han tror ikke på, at Danmark kan klare sig bedre alene.

- Når jeg ser på Europa i dag, og hører på de mange politikere, der mener, at Danmark er bedre tjent alene, så tror jeg det er, fordi vi har glemt min oldemors historie. At uanset hvor store udfordringerne ser ud til at være - hvis vi tør stå sammen i Europa, så kan vi klare alt. 

EU og insekterne på Amager Fælled

Alexander Bjørn Jensen synes, at han oplever og mærker EU konkret i sit liv hver dag. Når han møder udvekslingsstuderende, der har brugt Erasmus+ til at studere på universitet. Når han hører debatten om Amager Fælled, og om hvordan vi beskytter vores biodiversitet. Også når han møder de små forretninger, som prøver at skabe et lokalsamfund. Alle områder er berørt af det europæiske samarbejde, mener han.

Det vil Alexander arbejde for:

Alexander Bjørn Jensen har flere ting, som han vil arbejde målrettet for, hvis han får en plads i Europa-Parlamentet.

- Radikale Venstre sidder allerede med ved bordet, når der bliver forhandlet nye klimatiltag i Europa. Klimaforandringerne skal vi bekæmpe globalt. Vi skal bruge vores udviklings - og handelspolitik til at hjælpe afrikanske lande med den bæredygtige udvikling. Og vi vil tvinge verdens store økonomier til at lægge deres industri om.

Mulighed for at sætte sit præg på valgkampen

Han er overbevist om, at han har en chance for at blive valgt ind i Europa-Parlamentet.

- Ja, det tror jeg på. Det går enormt godt for De Radikale. Vi står til at få to mandater. Hos Radikale er det de personlige stemmer, der afgør, hvem der kommer ind. Derfor tror jeg selvfølgelig på, at jeg kan blive valgt. 

Og selv hvis han ikke får en plads i parlamentet, så er det ikke spildt at være med i valgkampen, mener han.

- Der er en enorm indflydelse i at være kandidat. Man får mulighed for, at sætte sit præg på den valgkamp, som mit eget parti fører.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere