Kan man være handicappet - og have et godt liv?

I sidste afsnit af serien Menneskebiblioteket låner John Rahbek den 33 årige Anders Rohde Fransson fra Roskilde, der lever med et særligt handicap.

Se afsnittet ”Menneskebiblioteket – handicappet” her

Hans syn er svagt, hans hørelse skidt, hans hud er følsom, han har meget lidt hår på hoved og krop, og så tåler han ikke varme. Anders Rohde Fransson er født med det særlige handicap ”Hypohidrotisk Ectodermal Dysplasi”. Et sjældent handicap som kun omkring 70 mennesker lider af herhjemme.

Men hvordan er det at have et handicap, der er så synligt at folk stirrer, og så generende for en selv? Det prøver John Rahbek at blive klogere på i Lorry+ programmet ”Menneskebiblioteket – handicappet”

- Jeg har aldrig oplevet at se normalt, så jeg ved ikke, hvad jeg går glip af. Jeg vil ikke sige, at det er synd, men det er da ærgerligt, at der er nogle ting, jeg ikke kan, siger Anders Rohde Fransson.

I programmet fortæller han, at mobberi gjorde det svært at være handicappet som barn, men at han har fået meget hjælp og har det godt i dag.

- Inderst inde har jeg måske haft en stædighed og viljestyrke, og siger fandeme nej, jeg vil det her. Jeg vil frem i livet.

Anders Rohde Fransson har haft flere kærester, men at møde den eneste ene giver udfordringer.

- Det er lidt svært når man både ser lidt anderledes ud. Især tidligere var det sådan, at de gik meget op i udseende. De kan måske være bange for, hvor meget jeg har brug for hjælp. Men det er jo ikke sådan, at de skal være ledsagere eller babysittere, fortæller Anders Rohde Fransson.

Serien Menneskebiblioteket er lavet i samarbejde med det rigtige ”Menneskebiblioteket”, som arrangerer events, hvor alle kan låne stigmatiserede mennesker som for eksempel autister, psykisk syge, hjemløse, romaer, muslimer, volds – og incestofre.

I Lorry+ serien låner John Rahbek igennem seks programmer seks forskellige menneskelige ”bogtitler”.

Du kan frit se og dele hele serien her.   

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere