Vild video fra travbanen: Hest gik amok og løb ud mod tilskuere

En meget urolig hest fik vristet sig fra og satte i galop mod en masse tilskuere. Heldigvis kom ingen til skade.

01:03

Video: Fast Track/STV

Det kunne være gået gruelig galt på Charlottenlund Travbane, da en løbsk hest skabte panik, men heldigvis kom hverken mennesker eller dyr til skade.

Det var travhesten Breakaway Blåbjerg, der fredag aften blev så vild, at den satte i galop hen mod et område med en masse tilskuere, mens den havde en vogn spændt efter sig.

Hesten havde op til et løb opført sig lidt urolig, men da et af løbene skulle ud i omstart gik det galt.

Læs også Brødre vandt travhest til 500.000: Hvad skal vi stille op?

På en dramatisk videooptagelse fra Fast Track/STV, der sender hestevæddeløb, kan man se, hvordan hesten stejler, mens kusken stadig sidder i vognen. Han kommer hurtigt af vognen og prøver at holde fast, mens folk iler til for at hjælpe.

En af dem er Nicole Marsing, der er reporter hos Fast Track. Hun stod lige ved siden af, og med sit store kendskab til heste, vidste hun straks, at kusken havde brug for hjælp.

"Den vogn skulle bare af"

- Jeg vidste at den vogn bare skulle af hurtigst muligst, for det er altid til fare, hvis en hest er ude af kontrol og har noget, der slæber efter. Men vi nåede ikke at få vognen af, før hesten stejlede og satte i galop. Det var umuligt for os at få kontrol over den, selv om vi var mange hestekyndige omkring den, fortæller 29-årige Nicole Marsing til TV 2 Lorry.

Efterfølgende løb hesten ind i et område fyldt med tilskuere, inden den drejede om hjørnet for enden af en bygning. Her fortsatte den sit vilde løb, der kulminerede med at den hoppede over en forhindring, mens vognen altså stadig var spændt på.

Læs også Vorherre til hest: Politiet ønsker ikke at ride igen fra 2018

En mand var meget tæt på at blive ramt, men han nåede lige at hoppe til siden, da hesten kom springende.

- Det var ret uheldigt, at den lige valgte at løbe den vej. Når heste løber løbsk, så løber de som regel lige ud. Det gjorde den her hest også, men heldigvis formår den at løbe igennem en fri passage uden borde og bænke, ellers kunne det have gået helt galt, siger Nicole Marsing.

Her kan man ane, at en mand måtte hoppe til siden for ikke at blive ramt af vilde hest. Foto: Fast Track/STV

Herefter løb hesten lidt videre, inden den blev indfanget i staldterrænet.

Breakaway Blåbjerg udgik efterfølgende af løbet, fordi den havde været ude af kontrol. Den slap billigt med lidt skrammer og skavanker, fortæller Nicole Marsing.

Her stejler hesten kort før den pludselig galopperer hen mod menneskemængde. Foto: Fast Track/STV

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik