Ottesen slog egen rekord og er klar til OL-finale

Onsdag aften slog svømmer Jeanette Ottesen sin egen rekord, og er nu klar til finalen i 100 meter fri ved OL i Rio.

Med aftenens danske rekordpræstation overgår Jeanette Ottesen sin egen syv år gamle rekord.

Alt tyder på, at Lyngbypigen Jeanette Ottesen, der stiller op for Vejle Svømmeklub Triton/NTC, har fået hvilet godt ud i pausen mellem indledende afsnit og finaleafsnittet onsdag ved OL i Rio. 

Det var i hvert fald en topmotiveret svømmer, der hoppede i bassinet i Olympic Aquatics Stadium da semifinalerne i 100 m fri blev sat i gang. 

Den rutinerede svømmer lagde behersket ud og vendte som nummer seks. På hjemturen kom den 28-årige dansker stærkt igen mod slutningen og slog hånden i bassinkanten i den forrygende danske rekordtid 53,35. 

Dermed har Ottesen forbedret sin egen rekord fra 2009 med 6/100 sekunder. 

Det er en ekstra flot er præstationen taget i betragtning, at rekorden fra 2009 blev sat, mens svømmeren var iført en af de hurtige plast-dragter, som i dag ikke er tilladte. 

Ottesens tid rækker til en samlet placering som nummer seks, og hun har dermed sikret sig en finaleplads, og har stadig mulighed for at vende hjem med en OL-medalje.

- Jeg har ventet i syv år på den rekord. Det er bare så godt. 28 år - jeg kan sgu' stadig, hva'? For mig er det rigtig godt, siger Jeanette Ottesen til DR.  

Svømmekonkurrencerne under OL i Rio løber frem til den 13. august. Der svømmes indledende afsnit hver dag klokken 18.00 dansk tid. Finaler og semifinaler svømmes kl. 03.00 dansk tid.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

EM-trofæ

Overborgmester håber på EM-storskærmsfester trods corona

Stacking

playWilliam og Alexander er verdensmestre i at stable kopper

20210430-181240-L-1920x1225we

Brøndby taber højst overraskende pokalfinale

Magnus Kaastrup 1

playUng fodboldspiller nægter at droppe drømmen trods tre diagnoser

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere