Opsang fra politiet: Borgere blæser på afspærringer

Adskillige borgere vadede direkte gennem afspærret gerningssted. Nu har politiet fået nok.

Politiet rykkede søndag formiddag ud til en anmeldelse om et knivstikkeri ved Sorgenfri Torv. Foto: Presse-fotos.dk

Nordsjællands Politi oplever i stigende grad, at borgerne ikke respekterer de afspærringer, som de sætter op i forbindelse med deres arbejde på gerningssteder.

Man risikerer at vanskeliggøre politiets arbejde eller i værste fald ødelægge vigtige spor eller beviser.

John Dyhrberg Christenen, fungerende vicepolitiinspektør i Nordsjællands Politi

Så sent som i søndags valgte omkring 25 borgere at ignorere en afspærring, som politiet havde sat på Sorgenfri Torv.

Her var en ung mand, født i 2002, blevet stukket i hånden med en kniv under et gaderøveri klokken 10 om formiddagen.

Nordsjællands oplever i stigende grad, at borgere blæser på deres afspærringer ved gerningssteder. Dette foto er taget ved Sorgenfor Station efter søndagens knivstikkeri. Foto: Presse-fotos.dk

Den unge mand flygtede ind på en lokal bodega og bad om hjælp, hvorefter politiet blev alarmeret.

Da politiet ankom til gerningsstedet og skulle sikre sig spor, opsatte de den velkendte rød/hvide ”minestrimmel” som afspærring.

Men flere borgere mente ikke, at de behøvede at tage hensyn til afspærringen. 

Læs også Filmende bilister får skideballe ved ulykke på motorvej

Risikerer at ødelægge spor

Borgere gik i stedet tværs gennem det afspærrede område, og det får nu politiet til at komme med en opsang til borgerne.

- Man risikerer at vanskeliggøre politiets arbejde eller i værste fald ødelægge vigtige spor eller beviser. Man kan endvidere risikere en sigtelse for overtrædelse af Straffelovens §119 stk. 3 ved at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, siger John Dyhrberg Christenen, fungerende vicepolitiinspektør i Nordsjællands Politi, i en pressemeddelelse.

Straffeloven paragraf 119, Stk. 3

Lægger nogen ellers de nævnte personer hindringer i vejen for udførelsen af deres tjeneste eller hverv, straffes han med bøde eller fængsel indtil 1 år og 6 måneder. Ved fastsættelse af straffen skal det indgå som en skærpende omstændighed, at forholdet er begået, mens eller i umiddelbar forlængelse af at der i området foregår grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted.

Kilde: Danske Love

Mand på cykel var ligeglad

En af de personer, der i den grad valgte at blæse på afspærringen, var en mandlig cyklist, som var på vej i supermarkedet.

Efter manden at havde fået besked på, at han kunne parkere sin cykel uden for afspærringen og gå udenom, valgte alligevel han at trodse politiets opfordring og gå direkte igennem afspærringen, oplyser Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Her ses et fra fra Sorgenfri Station, hvor politiet søger efter spor med deres politihunde i området efter knivstikkeriet.  Foto: Presse-fotos.dk

En betjent på stedet havde ellers forsøgt at appellere til mandens fornuft.

Men da betjentens opmærksomhed for en kort bemærkning blev rettet mod en anden borger, der heller ikke forstod, at også han skulle gå udenom afspærrringen, så så manden med cyklen alligevel sit snit til at gå igennem afspærringen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik