Enhver studerendes drøm: Kollegium er en prisbelønnet arkitekturperle med bar, biograf og træningsrum

Nyt campusbyggeri med lækre rammer og fællesarrangementer skal fremme fællesskab og tilhørsforhold, og derigennem holde på udenlandske talenter.

Et liv som studerende kan næppe blive meget mere bekvemt, end man finder det hos Base Camp i Kongens Lyngby. 

Det store slangeformede byggeri, der snor sig rundt i landskabet huser både et campus for danske og udenlandske studerende, almindelige lejligheder og firmalejligheder.

Særligt campusdelen Base Camp er værd at lægge mærke til, for et kollegieværelse her er ikke bare et værelse. Der følger også imponerende faciliteter med.

Der er flere typer af kollegieværelser i Skovbrynets Base Camp
Der er flere typer af kollegieværelser i Skovbrynets Base Camp
Foto: Base Camp/Skovbrynet

Bar, biograf og træningsrum giver fællesskab

De studerende har foruden, fælleskøkkener, studiearealer og vaskerum også adgang til en biograf, der kan omdannes til foredragssal.

Der er spritnye træningsfaciliteter. Både et rum med traditionelle fitnessmaskiner og spinningcykler og et træningsrum, hvor man kan følge virtuelle træningsforløb som fx Yoga.  

I kælderen finder man et stort barområde, der godt kunne ligne en fancy natklub.

Grundet corona er mange af faciliteterne dog ikke i brug i øjeblikket, men Sophie Grooten, der er base camp-manager, ser frem til at tage de mange muligheder i brug igen, for de er med til at skabe fællesskab blandt de studerende.

- Vi vil gerne være inkluderende, og give de studerende mulighed for at møde andre studerende på tværs af de forskellige uddannelser, og derfor har vi både events og faciliteter, der skal fremme fællesskabet, siger Sophie Grooten, der står for den daglige drift af Base Camp.

Skovbrynet
Foto: Rasmus Kornerup, TV 2 Lorry

Vil holde på udenlandske talenter

Hovedparten af de studerende, som bor i Skovbrynets Base Camp er tilknyttet DTU (Danmarks Tekniske Universitet, red), men der er også studerende som læser ved Københavns Universitet. 

En del af dem er udenlandske studerende, som kommer for at gennemføre en hel eller dele af en uddannelse i Danmark. De attraktive rammer og muligheden for at mødes til forskellige arrangementer er også et led i at holde på de udenlandske talenter.

Kollegieværelse i Skovbrynets Base Camp, der har vundet flere priser for bæredygtighed
Kollegieværelse i Skovbrynets Base Camp, der har vundet flere priser for bæredygtighed
Foto: Base Camp/Skovbrynet

- Vi laver fællesarrangementer, der skal give en følelse at være en del af noget større. Vi vil gerne hjælpe dem gennem forskellige programmer til at få studiejobs og få kontakt til virksomheder. Vi skal kunne holde på talenterne, ved at give dem en tilknytning til landet, siger Sophie Grooten, der også fortæller at de danske studerende i meget højere grad har et netværk.

Det regner med priser

Skovbrynets tag er konstrueret som en offentlig park, hvor alle er velkomne på den 800 meter lange snoede sti, som bugter sig hen over bygningens tag.

Det har været en hel bevidst strategi at lave et indbydende område, som de lokale har lyst til at benytte. Lokale børnehaver og pensionister bruger tagparken dagligt.

SKOVBRYNET_KGS_LYNGBY_DRONE_20150101_TH_0141
Foto: Base Camp/Skovbrynet

Skovbrynet har modtaget ikke mindre end 15 danske og udenlandske arkitekturpriser, der både hylder selve arkitekturen, bæredygtigheden og visionen om diversitet og community.

- Det var ikke forventet, selvom vi har lagt mange kræfter i projektet, så det er fantastisk at få den anerkendelse, siger Sophie Grooten.

Skovbrynet har blandt andet modtaget World Architecture Award og Årets Byggeri 2020, som er den mest prestigefulde, danske pris i byggebranchen.

TV 2 Lorrys OPLEV har besøgt tagparken, du kan se indslaget her:

Amerikansk Campus med dansk twist

Inspirationen med et campusområde, der nærmest er et komplet lille samfund for de studerende, kommer fra USA. 

Det betyder også, at der altid står et team klar af såkaldte basebuddies til at hjælpe de studerende, hvis de har brug for hjælp. Der er sågar en telefon man kan ringe til hele døgnet, hvis der opstår en nødsituation.

Der er dog en afgørende forskel fra amerikanske campusområder til Base Camp i Kongens Lyngby.

- De fleste amerikanske campusser er totalt lukkede for omverdenen. Vi vil gerne invitere de lokale til at bruge vores udendørsfaciliteter, og på den måde fordanske et amerikansk campuskoncept. Det skal være åbent og demokratisk, det er meget dansk, og alle er velkomne, siger Sophie Grooten.

15 arkitekturpriser til Skovbrynet

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Oplev

EDL.00_00_48_01.Still001

playUltrapopulært bageri genopliver mælkesnitten

Wegmann (16x9 Format)(Til Web)

Museum køber hidtil dyreste maleri af glemt, kvindelig kunstner

fiskeørn

playFlot jubilæum: Nu er den første fiskeørn landet i reden i Gribskov

Autocamper i Nordhavn

playNy autocamper park i København skal tiltrække turister

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere