Bagerkæde har taget ulovligt gebyr fra tusinder af kunder

En vaks brødspiser opdagede, at Lagkagehuset opkrævede et ulovligt gebyr på kortbetalinger. Bagerkæden erkender fejlen.

Foto: Ida Marie Odgaard - Scanpix

Ret skal være ret.

Det var udgangspunktet, da Palle Kronholm gjorde Lagkagehuset opmærksom på et ulovligt gebyr.

Gebyret på 34 ører betalte Palle Kronholm, hver gang han købte et rugbrød i Lagkagehuset i Virum, hvilket sker tre gange om ugen.

Læs også Kvinde fandt ring i flødebolle - den var ikke fra kæresten

Men det skulle have været slut med gebyret, da det fra 1. januar 2018 er blevet ulovligt for danske butikker at sende gebyret på betaling med udenlandske kort som Mastercard og Visa videre til private kunder. Det skriver dr.dk.

Gjorde opmærksom på problemet flere gange

Derfor undrede Palle Kronholm sig, da han frem til flere gange efter nytår fortsat blev opkrævet gebyret, når han handlede i Lagkagehuset.

Han gjorde butikken opmærksom på problemet flere gange, men først da han handler igen den 11. januar, er gebyret væk.

Og selvom 34 ører ikke lyder af særlig meget, så kan det hurtigt løbe op, da gebyret ofte beregnes som cirka én procent af den samlede overførsel.

Læs også Kunde undres: Stor prisforskel i Lagkagehuset

For Palle Kronholm er det heller ikke de 34 ører, det handler om, men princippet i at kunder og butikker begge skal overholde reglerne.

- Jeg synes ikke, det er rimeligt over for forbrugeren, når der nu er en lovgivning, der fortæller, at man ikke skal betale gebyret mere, siger han til DR.

Flere tusinde har betalt ulovligt gebyr

Hos Lagkagehuset erkender marketingdirektør Mads Brink overfor DR, at butikskæden er kommet til at opkræve flere tusinde ulovlige gebyrer fra kunder efter nytår.

Forklaringen er, ifølge marketingdirektøren, at butikskæden ikke har været hurtige nok til at opdatere deres dankort-terminaler.

Han oplyser, at alle der har en kvittering og har betalt for meget, kan henvende sig i butikken og få gebyret refunderet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik