Zoo-direktør i spidsen for Dyreetisk Råd

Den nye formand i Dyreetisk Råd, Bengt Holst, kommer fra Københavns Zoo og er uddannet zoolog.

For første gang siden 1992 får Dyreetisk råd en ny formand.

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) har udpeget viceadministrerende direktør i København Zoo, Bengt Holst, som ny formand for rådet.

Han overtager for Peter Sandøe, der har været formand, siden rådet blev dannet for 20 år siden. Den nye formand glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

- Jeg vil gerne fortsætte den linje som Peter lagde, hvor vi får enderne til at mødes og vejleder ministeren med råd, der er til at gennemføre, siger Bengt Holst til Ritzau.

Holst er uddannet zoolog og viceadministrerende i København Zoo.

- Jeg er glad for, at Bengt Holst har sagt ja til opgaven. Han har en bred faglig viden og stor erfaring med området, udtaler Mette Gjerskov i en pressemeddelelse.

Dyreetisk Råd har ifølge Holst især én vigtig opgave.

- Det er nødvendigt, at der er folk med indblik i dyrs velfærd og opbygning, som kan hjælpe med at finde en balance imellem, hvor langt vi kan gå, hvor langt vi skal gå og, hvor meget hensyn vi skal tage til dyrene, siger Bengt Holst.

- Dyr kan jo ikke selv tale og sige fra, som mennesker kan, påpeger han.

Gennem rådets arbejde håber Bengt Holst at kunne få flere danskere til at tage stilling til dyrs velfærd. Han mener det er vigtigt, at danskerne forstår rådets anbefalinger og fødevareministerens beslutninger.

- Det er jo i sidste ende danskerne, der skal leve med disse beslutninger, og jeg ønsker, at de kender årsagen til, at vi anbefaler som vi gør, selvom de ikke altid kan gennemskue beslutningsprocessen, forklarer Bengt Holst.

Det Dyreetiske Råds opgave er ifølge loven ud fra et etisk synspunkt at følge udviklingen inden for dyrevelfærd. Rådet kan både på eget initiativ eller på opfordring fra fødevareministeren udtale sig om dyrevelfærd- og beskyttelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere