Yoghurt-emballage og skolemad: Madspilds-idéer får millionstøtte

Ni nye madspildsprojekter har modtaget i alt 4,1 millioner kroner i støtte. Et af dem satser på, at overskudsvarer fra butikker bruges på skoler.

Puljen til Mindre Madspild har til formål at mindske madspild i Danmark. Ni projekter har netop fået tilskud. Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix

Puljen til Mindre Madspild er netop blevet uddelt, og ni nytænkende projekter, der på forskellig vis har til formål at reducere madspild, har modtaget samlet 4,1 millioner kroner. 

- Hver dag spilder alene forbrugere og detailhandelen, hvad der svarer til næsten 10.000 indkøbsvogne fulde af mad. Madspild giver ingen mening, men det forekommer alligevel i alle led fra jord til bord. Derfor er der brug for nye ideer, og vi støtter nu en række projekter, som jeg håber kan bidrage til en mærkbar reduktion af madspildet, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen fra Venstre. 

Læs også Syv gode råd: Sådan undgår du madspild

Fra kantiner til yoghurt

De ni projekter spænder vidt. Et af dem handler om at fremstille en emballage til yoghurt, som kan tømmes helt. Et andet projekt om at benytte Nettos overskudsvarer i skolers kantiner og i eleverne madkundskabstimer. 

- Mad og måltider fylder meget i vores liv, fra vi er helt små. Børn har gavn af at lære om madspild i en tidlig alder. På den måde bliver børn bevidste om madens værdi og får gode vaner med sig videre i livet, siger Esben Lunde Larsen.

Det er både danske virksomheder, myndigheder, institutioner og organisationer, der kan søge om tilskud fra Puljen til Mindre Madspild.

Læs mere om de ni projekter her. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik