Yoghurt-emballage og skolemad: Madspilds-idéer får millionstøtte

Ni nye madspildsprojekter har modtaget i alt 4,1 millioner kroner i støtte. Et af dem satser på, at overskudsvarer fra butikker bruges på skoler.

Puljen til Mindre Madspild er netop blevet uddelt, og ni nytænkende projekter, der på forskellig vis har til formål at reducere madspild, har modtaget samlet 4,1 millioner kroner. 

- Hver dag spilder alene forbrugere og detailhandelen, hvad der svarer til næsten 10.000 indkøbsvogne fulde af mad. Madspild giver ingen mening, men det forekommer alligevel i alle led fra jord til bord. Derfor er der brug for nye ideer, og vi støtter nu en række projekter, som jeg håber kan bidrage til en mærkbar reduktion af madspildet, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen fra Venstre. 

Fra kantiner til yoghurt

De ni projekter spænder vidt. Et af dem handler om at fremstille en emballage til yoghurt, som kan tømmes helt. Et andet projekt om at benytte Nettos overskudsvarer i skolers kantiner og i eleverne madkundskabstimer. 

- Mad og måltider fylder meget i vores liv, fra vi er helt små. Børn har gavn af at lære om madspild i en tidlig alder. På den måde bliver børn bevidste om madens værdi og får gode vaner med sig videre i livet, siger Esben Lunde Larsen.

Det er både danske virksomheder, myndigheder, institutioner og organisationer, der kan søge om tilskud fra Puljen til Mindre Madspild.

Læs mere om de ni projekter her. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere