Wii finder vej til idrætstimerne

Der kan være skihop og slalom på skemaet, når 7. årgang på Usserød Skole i Hørsholm har idræt. Undervisningen er ikke flyttet til et skisportssted, men foregår lige midt i klasselokalet, hvor eleverne bruger spillekonsollen Wii. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det giver mulighed for en mere projektorienteret og undersøgende tilgang til idræt, siger lærer Christian Larsen, som har introduceret Wii i idrætsundervisningen.

Sarah Thomsen, der er projektleder og idrætskonsulent ved Dansk Skoleidræt, synes, det er en god måde at lære eleverne koordination og præcision på.
- Fordelen kan også være, at man kan fange nogle af dem, der ellers er inaktive eller ikke til stede. Men mange elever dyrker ikke idræt uden for skoletiden, så der er idrætstimen den eneste muligheden for at få pulsen op. Det er et klart problem ved at inddrage Wii i selve idrætstimen - intensiteten er for lav, mener Sarah Thomsen, som alligevel kalder initiativet en interessant og alternativ tilgang til faget.

- Man skal have fat i de mere legeprægede aktiviteter, for hvis man spiller de klassiske boldspil, så bliver dem, der ikke har interessen, udstillet som endnu mindre aktive, siger Sarah Thomsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere