Weekend tips: Få et indblik i ny litteratur, brætspil og danmarkshistorien

Få et Indblik i ny litteratur af Talentskolens forfatterlinje, brætspil og øl på Musicons Mikrobryggeri og danmarkshistorien af Sigurd Barrett

Sigurds Danmarkshistorie i Ishøj

Er du over 5 år kan du både lørdag og søndag få et indblik i danmarkshistorien af den tidligere børnetime-legende Sigurd Barrett. Det sker med en teaterkoncert for hele familien, som finder sted på Kulturium Musikteater i Ishøj. Danmarkshistorien tager udgangspunkt i, at Sofies far har opfundet en tidsmaskine, og ved en fejl bliver Sofie tryllet tilbage til danmarkshistoriens begyndelse. På Sofies færden oplever hun både jernalder, stenalder og guldalder. Hun møder mange spændende karakterer som vikingerne, H. C. Andersen og Grundtvig, inden hun igen bliver genforenet med sin far.

Hvor og hvornår:
Lørdag  og søndag d. 26. og 27. jan. kl. 11, 14 og 17 på Kulturium Musikteater, Ishøj Østergade 28, Ishøj. 

Læs mere her

 
 

Talentskolens forfatterlinje læser op

Skribenter fra Talentskolens forfatterlinje kommer og læser deres egne tekster op denne sidste weekend i januar. Genrene er meget varierede lige fra noveller til digte og alt der i mellem. Det bliver en særdeles afslappet eftermiddag, hvor du bare skal læne dig tilbage i stolen og lade dig føre ind i litteraturens verden. Hvis din egen interesse for at skrive bliver vakt, så kan du få en snak med repræsentanter fra skolen, som er klar til at give dig et indblik i, hvad man kan lære der.  

Hvor og hvornår:
Søndag d. 27. jan. kl. 14:30-17:30 på LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København N.

Læs mere her

 
 

Brætspildag i Roskilde

Musicon Mikrobryggeri ved Rockmuseet i Roskilde åbner søndag dørene for en dag med massere øl på hanerne og masser af spil. Det er de to brætspils-entusiaster Anders Ravnholt Damlund og Nicolai Broksø, der har taget initiativ til at afvikle en dag med brætspil på det lille bryggeri. Så er brætspil ikke lige din kop øl, så snup en af bryggeriets. Spilmestrene har taget et udvalg af spil med i forskellige sværhedsgrader. Med gamle klassikere som Risk og Bezzerwizzer, men også nyere spil som Sheriff of Nottingham og Codenames. Hvis lige netop dit ynglingsspil ikke repræsenteret, så kan du tage dit eget med.

Hvor og hvornår:
Søndag d. 27. jan. kl. 12:00-20:00 på Musicons Mikrobryggeri, Penselstrøget 52 Musicon, 4000 Roskilde.

Læs mere her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

fangekoret

playVideo: Tidligere indsatte overrasker Louise efter 25 år bag tremmer

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere