Waves evakueret

Greve: Den rolige formiddag i Waves blev hurtigt afbrudt, og indkøbslystne kunder fik et chok, da de torsdag blev bedt om at forlade centret omgående.

Foto: TV2/Lorry

Alarmen lød ved 11.20-tiden, og over højttalerne i shoppingcentret kunne de handlende høre, at der var tale om en såkaldt "rød alarm". Centret var heldigvis ikke fyldt med kunder sidst på formiddagen, så der var masser af tid til at komme ud og ingen panik. Mange var dog forvirrede over, hvad der pludselig skete.
- Vi gik inde i BR mig og mit barnebarn, og så lød alarmen lige pludselig. Det var en rød alarm, sagde personalet, og vi blev nødt til at forlade Waves. Og da vi så kom ud, lugtede der voldsomt af benzin, sagde Preben Ulriksen fra Greve ved hovedindgangen.
Her havde han forsamlet sig med mange af de andre handlende, der havde taget flugten ud af indgang A. Her gik snakken om, hvad en "rød alarm" mon var, og hvorfor det lugtede så kraftigt af benzin. Få sekunder senere var Greve Brandvæsen dog på pletten, og indsatsleder Jan Funk Nielsen fik hurtigt et overblik over situationen. - Det var en tømrer i Telia, som borede og fik aktiveret en brandmelder - formentlig på grund af støv - og så får vi en såkaldt blind alarm, og så er det bare afsted, sagde indsatsleder Jan Funk Nielsen. Benzinlugten havde ingen forbindelse til alarmen, og Waves var igen klar til at lukke kunderne ind cirka 15 minutter efter, at folk blev forstyrret midt i formiddagsindkøbene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik