Virksomheder betaler dyrt for Sterlings konkurs

Konkursen hos lavprisselskabet Sterling Airlines breder sig allerede nu som ringe i vandet til de virksomheder, flyselskabet samarbejdede med. Den første af dem måtte i dag kaste håndklædet i ringen. Det oplyser TV2 Lorry.

1100 Sterling ansatte mister deres job hos Sterling. Men langt flere bliver berørt af konkursen i landets næststørste flyselskab.
Virksomheden Essential Aircraft Maintenance har ernæret sig ved at vedligeholde fly. Sterling var den absolut største kunde og stod for 80 procent af ordrerne. Med dagens konkurs mister 200 ansatte jobbet.
- Når Sterling er gået konkurs, er fundamentet for vores forretning forsvundet. Så derfor har vi i eftermiddag måttet meddele Sø- og Handelsretten, at vi indgiver en konkursbegæring. Det siger direktøren for Essential Aircraft Maintenance Kristian Kirchheiner til TV2 Lorry.
Virksomheden må dermed sige farvel til skattede medarbejdere.
- Nogle af vores medarbejdere har været der i 20 år, så det er frygteligt ærgerligt, at det her kunne ske, siger direktør Kristian Kirchheiner.
Københavns Lufthavne afleverede i dag et delregnskab hvor de - allerede inden nyheden om Sterlings kollaps - nedjusterede forventningerne. Sterling står for ti procent af lufthavnens flytrafik. Så nu bliver forventningerne nedjusteret endnu engang.
- Der er ingen tvivl om, at Sterlings konkurs kommer til at have en effekt på vores indtjening, sir Brian Petersen, administrerende direktør for Københavns Lufthavne til TV2 Lorry.

Og det er tabt indtjening, der kommer til at koste et sted mellem 30 og 40 millioner kroner.
Også Handlingselskabet Menzies kommer til at mærke Sterlings nedtur. Virksomhedens engelske ledelse ville i dag ikke udtale sig om, hvorvidt konkursen kommer til at koste arbejdspladser i København, men siger til TV2 Lorry, at man er ked af at miste en stor kunde.
Et lille lys i horisonten blev tændt, da Norwegian Air sent i eftermiddag meddelte, at selskabet vil overtage en del af Sterlings trafik. Meddelelsen betyder ikke, at Essential Aircraft Maintenance Services kan undgå konkursen. Men måske at medarbejdere også i fremtiden kan finde beskæftigelse - fordi der fortsat vil være brug for folk til at vedligeholde fly.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik