Vinteren trækker tyve til kolonihaver

Når kolonihavefolkene 1. november trækker sig tilbage til deres faste adresser, er det med en vis bekymring over, hvad vinteren og efteråret byder.

Flere melder om, at den kolde periode ofte er den tid, hvor haveforeningerne bliver udsat for indbrud og hærværk, og derfor gruer kolonihavefolkene for, hvad der venter dem denne gang, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi har det altid i baghovedet, når vi tager hjem. Hvad sker der den her gang? Sidste år eller forrige år havde vi 30 indbrud på en weekend, så det er et kæmpe problem for os, når folk begynder at trække hjem, siger Jytte Poulsen, næstformand i Haveforeningen Hvilen.

Mandag måtte samtlige kolonihavehusejere i Haveforeningen Bregnevang se i øjnene, at hærværkssæsonen var begyndt tidligt for dem i år. Alle 11 huse havde haft indbrud, men kun et sted var der tilsyneladende stjålet noget, mens gerningsmændene i de øvrige huse havde ødelagt forskellige ting.

- Det er rigtig beklageligt, at Bregnevang har været udsat for det, og det er ofte sådan, at indbruddene kommer i bølger, når de sker. Jeg havde selv indbrud i mit kolonihavehus sidste år dagen før juleaften. Jeg kunne se med det samme, at nogen havde været inde. De havde ryddet alle skabe ud - selv bunden af min seng var pillet af.

Det i sig selv er ubehageligt, og bagefter kommer så de ulidelige diskussioner med forsikringsselskabet, siger Inga Jørgensen, der er formand for Roskilde Haveselskab - en paraplyorganisation for samtlige haveforeninger i Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere