Vestegnen bedst til at gøre ledige jobparate

Kommunerne vest for hovedstaden har stor succes med at få kontanthjælpsmodtagere i job, mens det i København står noget slemmere til.

Hvis to kontanthjælpsmodtager i Albertslund tager ind på jobcenteret i kommunen sammen, kommer den ene ud som erklæret jobparat. Det viser en undersøgelse fra den uafhængige tænketank Kraka.

quote Andelen af jobparate varierer meget i hovedstatsområdet, selv blandt kommunerne med lignende rammevilkår. F.eks er andelen af jobparate i Albertslund ca. to gang højere end i Brøndby eller København.

Kristine Vasiljeva, ledende økonom, Kraka

- Andelen af jobparate varierer meget i hovedstatsområdet, selv blandt kommunerne med lignende rammevilkår. F.eks er andelen af jobparate i Albertslund ca. to gang højere end i Brøndby eller København, siger Kristine Vasiljeva, der er ledende økonom ved tænketanken Kraka. 

Mere præcis ligger tallet i Albertslund på 52,6%, hvilket gør kommunen til landets femte mest succesfulde på området. Men i hovedstadsområdet bliver de alligevel overgået af hele tre kommuner.

Øverst på listen ligger Vallensbæk og Høje-Taastrup side om side, da de med 54,7% topper listen som de kommuner i landet, der procentvis erklærer flest kontanthjælpsmodtagere jobparate.

Nummer tre er en anden vestegnskommune nemlig Ishøj, som også scorer højt - 54,1%. Og det er stadig en kæmpe forskel ned til bunden af listen, hvor Københavns Kommune befinder sig på næstsidstepladsen, da kun hver femte bliver erklæret jobparat.

quote Vi skal have skabt en meget større synlighed om resultaterne. Kommunerne er i dag alt for dårlige til at lære af dem, der gør det godt.

Troels Lund Poulsen, Beskæftigelsesminister, Venstre

Hovedstaden er kun marginalt mere effektive end Brønderslev og Norddjurs, og landets største kommune må med sine 21,7% derfor tage til takke med en plads i bunden af listen.

Kraka vurderer, at hvis alle kommuner var ligeså gode som de bedste, eksempelvis Vallensbæk, ville yderligere 18.000 kontanthjælpsmodtagere på landsplan kunne stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Til Berlingske siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, Venstre, at der ligger en skjult reserve i den store gruppe af kontanthjælpsmodtagere, der vurderes til at være længst væk fra arbejdsmarkedet.

- Vi skal have skabt en meget større synlighed om resultaterne. Kommunerne er i dag alt for dårlige til at lære af dem, der gør det godt, siger ministeren.

I Krakas analyse har de procentvise udregninger af kommunernes effektivitet taget højde for, at de ledige på kontanthjælp på mange områder er forskellige fra eksempelvis København til Gentofte.

Kommunernes tal for, hvor mange kontanthjælpsmodtagere, der erklæres jobegnede.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere