Verdens bedste kok får ingen stjerne

Trods verdens bedste kok og verdens bedste restaurant fik Danmark færre Michelinstjerner i år end tidligere.

Selvom Geranium til daglig ledes af verdens bedste kok, var det ikke nok til at få en af de prestigefyldte stjerner i årets Michelin Guide.
Skuffelsen var til at mærke hos verdensmesteren efter offentliggørelsen af stjerneregnen.
- Jeg synes sgu, det er til grin og småligt. Jeg forstår ikke, hvordan Michelin ikke kan se det, alle andre kan i den her restaurant, siger han og henviser til sin titel som verdens bedste kok og Geraniums gode madanmeldelser.
Rasmus Kofoed kunne tidligere på året løfte guldtrofæet ved VM i kokkekunst, Bocuse d'Or, i Frankrig. Han mener, at København har et langt højere gastronomisk niveau end mange andre steder i verden.
- Det virker mærkeligt, men det er det, man nogen gange kan frygte med Michelin. Alt i alt bekræfter det bare, hvad man siger hvert år: At guiden er forstokket, og det er svært at tage den seriøst, siger den skuffede kok.
Geranium har tidligere kunnet bryste sig af en Michelinstjerne, som restauranten modtog i 2008. Men da restauranten lukkede året efter, slukkede stjernen også.
I september 2010 slog Geranium igen dørene op for de madglade københavnere i nye omgivelser på Østerbro. Rasmus Kofoed håbede derfor på, at Geranium igen kunne få en stjerne, fordi niveauet i den nye restaurant er endnu højere, fortæller han.
Antallet af Michelin-restauranter gået tilbage herhjemme. i årets guide var der kun stjernedrys til 10 danske spisesteder, mens antallet sidste år var 12.
Michelin Guiden er den mest prestigefulde anerkendelse, en restaurant kan opnå.
I Michelin Guiden får maden på spisestederne karakterer fra en til tre stjerner. En stjerne gives til en meget god restaurant i sin kategori. To stjerner er værd at køre en omvej efter, og tre stjerner tildeles ekstraordinær køkkenkunst, som er en rejse værd.
Toprestauranten Noma, som i 2010 blev kåret som verdens bedste spisested, fik endnu en gang som den eneste danske restaurant to stjerner i årets guide.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere